Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Proiectul pentru organizarea alegerilor locale va fi adoptat de Guvern săptămâna viitoare. Orban: Propunerea noastră va fi va fi 27 septembrie

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 20 iunie 2020 Etichete: , , , ,

Premierul Ludovic Orban a anunțat, sâmbătă, că Guvernul va adopta în următoarea ședință proiectul de lege prin care va fi stabilită data alegerilor locale din acest an. Șeful executivului propune ca alegerile din acest an să fie organizate pe 27 septembrie.

„Propunerea noastră pentru data alegerilor va fi 27 septembrie. După promulgarea legii de prelungire a mandatelor adoptată de Parlament, în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare vom adopta proiectul de lege prin care vom stabili data alegerilor, vom propune data alegerilor 27 septembrie şi evident o serie de alte măsuri, dintre care unele din măsuri sunt legate şi de o protecţie a persoanelor implicate în procesul electoral”, a declarat Ludovic Orban, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Suceava.

Întrebat dacă alegerile locale vor mai avea loc în cazul în care transmiterea virusului în comunitate se va menţine la un nivel crescut, Orban a spus: „La nivelul actual de răspândire? Cu siguranţă da (n.r.- vor fi organizate alegeri.), dar am convingerea că până în 27 septembrie lucrurile se vor îmbunătăţi semnificativ”.

Autoritatea Electorală Permanentă propune ca alegerile locale din 2020 să fie organizate pe 27 septembire. AEP a elaborat actul normativ care stabilește data alegerilor locale. Mai multe detalii AICI.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More on that Topic: mainnews.ro/proiectul-pentru-organizarea-alegerilor-locale-va-fi-adoptat-de-guvern-saptamana-viitoare-orban-propunerea-noastra-va-fi-va-fi-27-septembrie/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *