Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Polonia cere despăgubiri Germaniei în valoare de 1,3 trilioane de dolari pentru pierderile suferite în cel de-Al Doilea Război Mondial

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 1 septembrie 2022

Polonia estimează pierderile din cel de-al Doilea Război Mondial cauzate de Germania la 1,32 trilioane de dolari, a declarat joi, 1 septembrie, Jaroslaw Kaczynski, președintele partidului de la guvernare, Lege și Justiție (PiS), relatează Reuters

Cel mai mare partener comercial al Poloniei și coleg în Uniunea Europeană și în NATO, Germania, a declarat anterior că toate pretențiile financiare legate de al Doilea Război Mondial ale Varșoviei au fost soluționate.

Noua estimare a Poloniei depășește estimarea de 850 de miliarde de dolari a unui parlamentar al partidului de la guvernare din 2019.

Partidul de guvernământ Lege și Justiție (PiS) a repetat solicitările de despăgubire de mai multe ori de când a preluat puterea în 2015, dar până acum Polonia nu a cerut oficial despăgubiri.

Aproximativ șase milioane de polonezi, inclusiv trei milioane de evrei cu naționalitate poloneză, au fost uciși în timpul războiului, conform sursei citate. 

În 1953, conducătorii comuniști ai Poloniei au renunțat la toate pretențiile de reparații de război sub presiunea Uniunii Sovietice, care dorea să elibereze Germania de Est, tot un satelit sovietic, de orice răspundere. PiS spune că acordul este invalid, deoarece Polonia nu a putut negocia o compensație echitabilă.

Foto: Pixabay

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More here to that Topic: mainnews.ro/polonia-cere-despagubiri-din-partea-germaniei-pentru-al-doilea-razboi-mondial-in-valoare-de-13-trilioane-de-dolari/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *