Sunday, July 25, 2021
Jurnalism corect


Proiect de lege pentru recunoașterea meritelor personalului medical care tratează pacienții cu Covid-19, depus în Parlament de un senator PSD 

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 31 martie 2020 Etichete: , , , , ,

Senatorul PSD Florin Orţan a depus, luni dimineață, un proiect de lege în Senat care prevede recompensarea personalului medical participant la acțiuni medicale împotriva Covid -19 și a familiilor acestora.

„Fără urmă de bucurie, dar cu speranța că nu va fi nevoie de ea, lucrez de câteva zile la o propunere de act normativ. Se numește „Propunerea legislativă pentru recunoașterea meritelor personalului medical participant la acțiuni medicale împotriva Covid -19” și se referă la recunoașterea, și din punct de vedere financiar, a meritelor familiilor lăsate în urmă de eroii în alb care vor fi”, transmite senatorul, într-un mesaj pe Facebook.

Proiectul de lege a fost depus, luni dimineață, în Parlament.

„Îmi doresc din tot sufletul că această inițiativa să fie fără obiect, dar tare mă tem că nu….. Inițiativa a fost depusă azi dimineață la Senatul României. Dacă nu e completă, avem o săptămâna să o optimizăm. Dacă totul merge bine în trei săptămâni este la promulgat. O să biruim, nu va faceți griji”, se mai arată în mesajul lui Florin Orțan.

Conform ultimelor date, 285 de cadre medicale din România sunt infectate cu noul coronavirus. Dintre acestea, 91 sunt medici.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *