Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Proiect de 50 milioane euro pentru sistemul integrat de semaforizare în București. PMB caută finanțare

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 21 martie 2022

Traficul la orele de vârf și nu numai a devenit aproape un coșmar pentru șoferi și pietoni. Pe lângă numărul mult prea mare al autovehiculelor, o altă cauză a problemelor este legată de sistemul de semaforizare.

În ultimii ani investițiile în semaforizare au fost minime, iar impactul acestora aproape inexistent. Potrivit HotNews.ro, în 2021 s-au investit doar 4,1 milioane lei, în 2020 aproape 10 milioane lei, iar în 2019 – 7,5 milioane lei. În bugetul pe anul acesta s-au prevăzut 10 milioane lei.

Conform aceleași surse, în acest moment sunt integrate în sistemul inteligent de management al traficului din București 220 de intersecții semaforizate din totalul de 440, adică jumătate. Spre comparație, în 2015 erau integrate în sistem 171 de intersectii. În 2018 erau integrate 177 de intersecții în sistem. Astfel că în ultimii 5 ani au fost integrate în sistem 43 de intersecții.

Planuri de 50 milioane euro

Tendința din ultimii ani s-ar putea însă inversa, cel puțin așa și-ar dori primarul Nicușor Dan. Acesta a anunțat luni, 21 martie, că Asociația de dezvoltare intercomunitara Transport Public a finalizat studiul de prefezabilitate pentru întregul sistem de semaforizare.

Proiectul prevede ca 500 de intersecții semaforizate să fie legate cu serverul central prin fibră optică. De asemenea, ar fi reconfigurat sistemul de semnalizare în mai multe intersecții existente, cum ar fi separarea direcției înainte de virajul la stânga.

Valoarea totală estimată a investiției este estimată la 50 de milioane de euro. Marea problemă o reprezintă însă finanțarea, dat fiind gravele probleme financiare cu care se confruntă municipalitatea. Nicușor Dan susține că va încerca să obțină fonduri europene, iar restul să fie completat de la buget.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Here you can find 83941 additional Information to that Topic: mainnews.ro/proiect-de-50-milioane-euro-pentru-sistemul-integrat-de-semaforizare-in-bucuresti-pmb-cauta-finantare/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More on that Topic: mainnews.ro/proiect-de-50-milioane-euro-pentru-sistemul-integrat-de-semaforizare-in-bucuresti-pmb-cauta-finantare/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *