Wednesday, July 3, 2024
Jurnalism corect


Procurorul-şef DIICOT Ialomiţa, desemnat adjunctului membrului naţional român la Eurojust/ Reacția Anei Birchall

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 25 septembrie 2019 Etichete: , ,

La sediul Ministerului Justiției au avut loc, miercuri, interviurile candidaților înscriși pentru selecția adjunctului membrului național român la Eurojust. În urma analizel Comisiei de selecție a fost admis procurorul șef DIICOT Biroul Teritorial Ialomița, Dan Alexandru Popa.

Interviurile au fost susținute de șapte din cei opt candidați înscriși, unul dintre aceștia nefiind prezenți: Cătălin Borcoman, Laura Ecedi-Stoisavlevici, Simona-Mihaela Franguloiu, Emilia Lionte, Ilie-Tiberius Moldovan, Raluca Vestemeanu și Dan Alexandru Popa.

Evaluarea candidaților a fost făcută pe baza aspectelor relevante rezultate din susținerea interviului, din analiza documentelor depuse de către candidat cu privire la experiența practică relevantă precum și a altor aspecte verificabile rezultate din activitatea sa anterioară.

Ana Birchall: Sunt încrezătoare că noul reprezentant al Biroului Național al Eurojust își va îndeplini mandatul cu responsabilitate

“Sunt încrezătoare că noul reprezentant desemnat de Ministerul Justiției la Biroul Național al Eurojust își va îndeplini mandatul cu profesionalism și responsabilitate. Mulțumesc tuturor candidaților pentru participarea la această procedură de selecție”, a declarat ministrul Justiției, Ana Birchall.

Criteriile de selecție a adjunctului membrului național român la Eurojust au fost:

  • cetățean român, cu domiciliul în România,
  •  procuror sau judecător cu o vechime în magistratură cu o vechime în magistratură de minimum 12 ani;
  •  experiență în combaterea formelor grave ale criminalității transnaționale organizate, a corupției și terorismului;
  • experiență practică în domeniul cooperării judiciare internaționale;
  • cunoaștere la un nivel tehnic avansat (scris, vorbit) limba engleză, (cunoașterea la nivel avansat a unei a doua limbi de circulație în UE reprezintă un avantaj);

„Adjunctul membrului naţional la Eurojust este selectat de ministrul justiţiei dintre procurorii sau judecătorii cu o vechime în magistratură de minimum 12 ani, cu experienţă în combaterea formelor grave ale criminalităţii transnaţionale organizate, a corupţiei sau a terorismului, precum şi cu experienţă practică în domeniul cooperării judiciare internaţionale. Mandatul adjunctului membrului naţional la Eurojust este de 4 ani, cu posibilitatea reînvestirii”, potrivit unui comunicat al Ministerului Justiției.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW