Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Procurorii de la Parchetul General: Au avut loc percheziții atât la locuința olandezului, cât și la apartamentul închiriat din România

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 24 septembrie 2019 Etichete: , ,

Procurorii de la Parchetul General au anunțat, oficial, prin intermediul unui comunicat de presă, că în dosarul privind moartea fetiței de 11 ani din Dâmbovița, au fost efectuate, marți, percheziții domiciliare la casa olandezului, dar și în apartamentul închiriat în România.

„În cursul zilei de 24 septembrie 2019, în cauza privind uciderea minorei Mihaela-Adriana Fieraru, din localitatea Gura Șuții, județul Dâmbovița, cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, prev. de art. 205 alin. 1, 2 și 3 lit. b Cod penal, agresiune sexuală, prev. de art. 219 alin. 1 și 2 lit. c Cod penal, și omor calificat, prev. de art. 188-189 Cod penal., au fost efectuate percheziții domiciliare atât în Olanda, la domiciliul cetățeanului olandez vizat, cât și în România, la locuința temporară a acestuia”, informează Parchetul General.

Mihaela Adriana Fieraru nu a maia ajuns acasă de la școală, vineri. Duminică, fata a fost găsită moartă pe un câmp, trupul acesteia având semne vizibile de agresiune.

Potrivit unor camere de supraveghere din zonă, polițiștii au reușit să îl depisteze pe Johannes V, un bărbat de cetățenie olandeză. Contactat de autoritățile române pe Facebook, bărbatul a recunoscut că a fost în România, în zona respectivă „ca turist”.

Luni, cetățeanul olandez s-a sinucis intrând cu mașina într-un camion. Parchetul General al României nu a primit deocamdată o informare oficială potrivit căreia olandezul a luat decizia. Ministerul Public din Olanda a confirmat luni informația.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *