Friday, May 7, 2021
Jurnalism corect


Procurorii contestă decizia de respingere a controlului judiciar în cazul Elenei Udrea / ÎCCJ, așteptată să dea joi verdictul final

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 11 martie 2021

Procurorii contestă decizia Curții de Apel București de respingere a controlului judiciar în cazul Elenei Udrea, condamnată în primă instanță la 8 ani de închisoare cu executare în dosarul finanțării campaniei prezidențiale din 2009. Solicitarea DNA se judecă joi la Înalta Curte de Casație și Justiție, începând cu ora 10:00.

Vineri, Curtea de Apel București a respins solicitarea Direcției Naționale Anticorupție de plasare sub control judiciar a Elenei Udrea. Procurorii DNA au făcut apel.

Decizia a fost pronunțată de Claudia Jderu, judecătoarea care a condamnat-o pe Udrea în dosarul finanțării campaniei prezidențiale din 2009.

CITEȘTE ȘI: SURSE Argumentele judecătoarei pentru respingerea controlului judiciar în cazul Elenei Udrea: Educația, mediul familial și declarațiile că nu va pleca în Italia

Udrea condamnată la 8 ani de închisoare

Judecătoarea Gabriela Jderu este cea care a decis și condamnarea Elenei Udrea, în primă instanță, la 8 ani de închisoare cu executare pentru instigare la luare de mită și spălare de bani.

În același dosar, Ioana Băsescu, fiica cea mare a lui Traian Băsescu, a fost condamnată la 5 ani de închisoare cu executare pentru instigare la delapidare și instigare la spălare de bani. Sentința pronunțată nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Totodată, instanța a decis și confiscarea sumei de 1 milion de lei de la Elena Udrea, precum și a unor bunuri care îi aparțin Ioanei Băsescu.

Elena Udrea a părăsit România înainte de decizia din Gala Bute şi a revenit după suspendarea hotărârii

Elena Udrea a părăsit România înainte de condamnarea definitivă la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute. Ulterior, a fost depistată, alături de Alina Bica, în Costa Rica. A revenit în România după ce sentinţa a fost suspendată, ca urmare a unei decizii a Curţii Constituţionale

CCR a decis că procesele în care au fost dictate sentințe înainte de finalul lui 2018 de către completurile de cinci judecători trebuie rejudecate pentru că doar patru din cinci magistrați erau aleși prin tragere la sorți.

CITEȘTE ȘI: Cum a scăpat Elena Udrea de prima condamnare definitivă, primită în dosarul „Gala Bute”

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW