Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Procurorii au un nou cerc de suspecți în cazul atentatului în urma căruia a murit afaceristul Ioan Crișan


După doi ani de anchetă, oamenii legii anunță că au un cerc de suspecți în cazul atacului cu bombă de la Arad, în urma căruia a decedat omul de afaceri Ioan Crișan. Potrivit procurorului general al României, Alex Florența, se colaborează judiciar cu Ucraina, Republica Moldova, Serbia, pentru ca autorul asasinatului să fie identificat. 

Astfel, au fost audiate aproximativ 400 de persoane, pentru a se merge pas cu pas pe firul faptelor, astfel încât „cercul de suspecți” să se restrângă, a detaliat procurorul general Florența, într-o discuție cu jurnaliștii. În atac s-ar fi fi folosit  un exploziv puternic și au fost dispuse mai multe expertize tehnico-științifice-chimice. Cu toate acestea, urmărirea penală se desfășoară doar cu privire la faptă(n.r. in rem), nu există indicii cu privire la o persoană anume că a pregătit atentatul cu bombă.

Decesul afaceristului Ioan Crișan, cu multe necunoscute

Omul de afaceri Ioan Crişan a murit la Arad, după ce maşina în care se afla a explodat, pe 29 mai 2021. El era proprietarul unei ferme de somn african din Europa de Est, amenajată într-o comună din Arad. La scurt timp după explozie, în fața autorismului a apărut cea care despre presa locală a scris că i-ar fi fost mai mult decât o angajată. Ea le-a declarat polițiștilor, însă, că nu cunoaște cine și-ar dorit să-l ucidă pe Ioan Crișan.  Explozia a avut loc  într-o  parcare Profi, când Crișan se pregătea să revină în autoturismul personal.

CITEȘTE ȘI: Parchetul General a preluat ancheta privind explozia mașinii omului de afaceri Ioan Crișan, fiind derulate cercetări pentru infracțiunea de omor. Pe autoturism ar fi fost montat un dispozitiv explozibil

Sursă foto: criticarad.ro

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW