Thursday, May 30, 2024
Jurnalism corect


Parchetul General a preluat ancheta privind explozia mașinii omului de afaceri Ioan Crișan, fiind derulate cercetări pentru infracțiunea de omor. Pe autoturism ar fi fost montat un dispozitiv explozibil

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 29 mai 2021 Etichete: ,

Parchetul General anunță că a preluat ancheta privind explozia mașinii omului de afaceri Ioan Crișan, infracțiunea investigată fiind omorul. Surse judiciare au declarat, pentru Main News, că pe autoturism ar fi fost montat un dispozitiv explozibil, existând deja un cerc de suspecți. Procurorul care derulează investigația este Romulus Varga, fost șef al Secției de Urmărire Penală și Criminalistică, acesta deplasându-se la Arad.

„În temeiul art. 325 Cod procedură penală, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de urmărire penală și criminalistică a preluat ancheta în cauza privind explozia unui autoturism marca Mercedes Benz în parcarea magazinului Profi, din cartierul Vlaicu- zona Lebăda, din Arad, în dimineața zilei de 29.05.2021.

Preluarea cauzei a avut în vedere complexitatea cauzei dată de gravitatea faptelor, impactul social major, aspectele de fapt investigate fiind extrem de grave și pentru a se asigura soluționarea cu celeritate a cauzei, în scopul unei mai bune înfăptuiri a actului de justiție. Cercetările se efectuează sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor, prevăzută de art. 188 alin. 1 din Codul penal, în urma exploziei decedând o persoană de sex masculin„, transmit procurorii.

Procurorii și polițiștii au un cerc de suspecți, urmând a fi analizate imaginile de pe camerele de supraveghere din zona în care a avut loc explozia, a declarat Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al IGPR, pentru Main News.

Citeşte şi Anchetatorii iau în calcul varianta unui asasinat la comanda în cazul exploziei de la Arad – Polițiștii au un cerc de suspecți

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW