Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Procurorii anticorupție, la Ministerul Dezvoltării. Ion Ștefan: DNA-ul a venit şi astăzi şi am predat anumite documente pentru anumite lucrări

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 10 februarie 2020 Etichete: , , ,

Ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, susține că lucrările de investiții efectuate prin programele PNDL 1 și PNDL 2 nu au fost verificate în ceea ce privește realitatea și situația din teren. Totodată, ministrul a precizat că procurorii DNA au ridicat documente cu privire la lucrările efectuate prin aceste programe.

Ministrul liberal a anunțat, luni seară, că a oprit de la plată lucrări în valoare de 500 de milioane de lei pentru care fuseseră emise cereri de decontare în condițiile în care investițiile erau fie complet nerealizate, fie efectuate doar parțial.

„Cu alte cuvinte, PNDL 1 şi 2 nu a fost verificat până în noiembrie 2019. S-au derulat miliarde de lei (…) şi aceste lucrări nu au fost verificate niciodată. Ar fi trebuit să controlăm aceste lucrări. Lucrul ăsta nu s-a întâmplat. De când am ajuns în fruntea ministerului am format echipe mixte cu membrii Corpului de Control, am făcut aceste controale. Dacă eu am reuşit în trei luni, ei de ce nu au reuşit în aceşti ani”, a spus Ion Ştefan, la Digi24.ro.

Ion Ștefan a precizat că procurorii anticorupție au ridicat documente cu privire la lucrările efectuate prin aceste programe.

„DNA-ul a venit şi astăzi şi am predat anumite documente pentru anumite lucrări”, a spus Ion Ştefan.

Ministrul liberal a explicat că în urma verificărilor nu au fost descoperite lucrări neexecutate sau executate doar parțial care au fost trimise spre decontare, precizând că a suspendat de la plată astfel de lucrări, în valoare de 500 de milioane de lei.

Ministrul Dezvoltării a precizat că aeastă situație „nu este o chestie necunoscută de cei care au condus până acum ministerul, sunt bani publici decontaţi fără a exista lucrarea în sine”.

Întrebat cum s-a ajuns în situația în care România să se afle pe ultimele locuri în clasamentele privind dezvoltarea, ministrul a răspuns:

„Am ajuns în această situaţie că de prea multe ori am ciugulit din aceşti bani noi, cetăţenii. Ne-am bucurat la micile atenţii şi am închis ochii, de prea multe ori, la neregulile din jurul nostru”, a afirmat Ion Ştefan.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *