Friday, February 28, 2020
Jurnalism corect


Procuror din Brașov, judecat disciplinar pentru că nu s-a retras dintr-un dosar după ce persoana anchetată l-a denunțat la Secția Specială

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Fara categorie , at 16 septembrie 2019 Etichete: , , ,

Inspecția Judiciară a înaintat Secției pentru procurori în materie disciplinară a CSM o cerere prin care doi procurori din Brașov, Claudiu Sandu și Bogdan Codreanu să fie sancționați. Acesta din urmă este judecat disciplinar pentru că nu s-a retras dintr-un dosar după ce persoana anchetată l-a denunțat la Secția Specială. Procurorul Sandu, superiorului lui, este acuzat că i-a dat undă verde.

„Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de Sandu Claudiu şi Codreanu Bogdan, procurori la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brasov, pentru abaterile disciplinare”, conform unui comunicat IJ.

Acţiunea disciplinară care îi vizează pe procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov a fost înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii. CSM urmează să decidă cu privire la angajarea răspunderii acestora.

Potrivit Inspecției Judiciare, procurorul Codreanu este acuzat că a luat la cunoștință „de existența unei plângeri penale adresate SIIJ, ce viza modul de efectuare a urmăririi penale într-un dosar pe care îl intrumenta, nu a înțeles să formuleze o declarație de abținere, efectuând în schimb numeroase demersuri către SIIJ, sub pretextul soluționării dosarului mai sus menționat, în scopul aflării conținutului acesteia”.

Procurorul Sandu Claudiu, superiorul lui Codreanu, este acuzat „că a dat ”girul de legalitate” acelor demersuri întreprinse de procurorul cu funcție de execuție, în scopul aflării unor informații ce serveau satisfacerii intereselor personale și nu în scopul aflării adevărului în cauza penală aflată în instrumentare și nu a înțeles să formuleze o declarație de abținere de la verificarea rechizitoriului emis în aceeași cauză”.

Citeste si:  CCR a validat Referendumul pe justiție/UPDATE: Iohannis cere parlamentului sa pună în aplicare votul cetățenilor

sursa foto: Facebook

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW