Saturday, December 2, 2023
Jurnalism corect


Procesul prin care fugarul Cristian Rizea încearcă să scape de pedeapsă se reia la Instanța Supremă / Avocatul solicită achitarea pentru infracțiunea de spălare a banilor – UPDATE

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 2 noiembrie 2020 Etichete: , ,

Instanța Supremă discută, luni, cererea depusă de fostul parlamentar Cristian Rizea, care vrea să obțină anularea sentinței prin care a fost condamnat definitiv. În 21 septembrie 2020, judecătorii Instanței Supreme au admis, de principiu, solicitarea, ceea ce înseamnă că au considerat că aceasta îndeplinește condițiile pentru a fi analizată pe fond.

UPDATE: Avocatul lui Cristian Rizea solicită achitarea clientului său pentru infracțiunea de spălare a banilor, astfel încât pedeapsa să fie redusă la 3 ani și 8 luni.

„Am promovat recurs în casație rugându-vă respectuos să dispuneți admiterea recursului în casație. (…). Sunt incidente prevederile privit greșita condamnare. Să nu luați în considerare cele statuete de instanța de apel potrivit cărora recunoașterea inculpatului Lucian Colțea a fost totală cu privire la spălarea banilor (…) În niciun caz nu se poate reține săvârșirea infracțiunii de spălare a banilor”, a afirmat în instanță avocatul Alexandru Morărescu. 

Context

Fostul deputat a fost dat în urmărire internaţională în urma unei condamnări la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor. Instanța a stabilit și ca Rizea să plătească suma de 300.000 de euro.

Potrivit DNA, el a pretins în mod direct de la omul de afaceri Lucian Colţea suma de 300.000 de euro, disimulată sub forma a două contracte de împrumut fictive.

Banii au fost ceruţi în schimbul promisiunii lui Rizea, îndeplinită ulterior, că va interveni la Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat şi la Primăria comunei Chiajna în favoarea omului de afaceri.

CITEȘTE ȘI: Igor Dodon, despre situația fugarului Cristian Rizea: Această cetățenie va fi anulată și noi o să-l extrădăm înapoi în România și făceți ce vreți cu dânsul

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More on on that Topic: mainnews.ro/procesul-prin-care-fugarul-cristian-rizea-incearca-sa-scape-de-pedeapsa-se-reia-la-instanta-suprema/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW