Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


Procesul eliberării lui Liviu Dragnea, amânat: Fostul lider PSD a invocat lipsa apărării / Tribunalul București a stabilit un nou termen

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 19 mai 2021

Procesul eliberării condiționate a fostului lider PSD a fost amânat pentru o săptămână, după ce instanța a admis cererea lui Liviu Dragnea, prin care invoca lipsa apărării. Tribunalul București a stabilit un nou termen, pentru 26 mai.

Liviu Dragnea a depus o cerere de amânare a procesului, invocând lipsa apărării, după ce avocatul fostului lider PSD, Flavia Teodosiu, nu s-a putut prezenta miercuri la Tribunalul București.

Instanța mai cere Penitenciarului Rahova o situație actualizată a zilelor recunoscute drept muncite de fostul șef al Camerei Deputaților.

CITEȘTE ȘI: Liviu Dragnea are câștig de cauză: Instanța a decis să îi recunoască drept muncite zilele în care i-a fost îngrădit acest drept

Context

Liviu Dragnea a atacat în instanță decizia Judecătoriei Sectorului 5, prin care fostului președinte al Partidului Social Democrat i-a fost respinsă cererea de eliberare condiționată.

În paralel, Dragnea a cerut strămutarea procesului de eliberare condiționată de la Tribunalul București la alt tribunal, acuzând posibila lipsă de obiectivitate a judecătorilor. Curtea de Apel București a amânat procesul, invocând același motiv, al lipsei apărării.

Judecătoria Sector 5 a respins, pe 27 aprilie, cererea fostului președinte al PSD prin care solicita eliberarea condiționată. Sentința nu a fost definitivă, putând fi atacată cu recurs.

Instanța arăta, în motivarea deciziei, obținută de Main News, că Liviu Dragnea nu a dovedit că s-a îndreptat în perioada petrecută după gratii și că scopul pedepsei nu a fost atins.

Fostul președinte al PSD execută pedeapsa de 3 ani și 6 luni de închisoare, primită în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman.

CITEȘTE ȘI: Penitenciarul Rahova a pierdut procesul prin care contesta verdictul în cazul lui Liviu Dragnea / Avocat: Au fost încălcate drepturile la sănătate și apărare

Dragnea, trimis în judecată în dosarul vizitei în SUA

În paralel, Liviu Dragnea a fost trimis luni în judecată în dosarul vizitei în SUA. Dragnea este acuzat de trafic de influență și folosirea influenței sau autorității în scopul obținerii de foloase necuvenite.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: BREAKING NEWS Liviu Dragnea, trimis în judecată de DNA în dosarul legat de vizita în SUA

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] There you can find 26050 more Info to that Topic: mainnews.ro/procesul-eliberarii-lui-liviu-dragnea-amanat-fostul-lider-psd-a-invocat-lipsa-apararii-tribunalul-bucuresti-a-stabilit-un-nou-termen/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW