Friday, January 27, 2023
Jurnalism corect


Principalele măsuri pentru combaterea pandemiei de COVID-19, stabilite la negocierile dintre PNL și PSD

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 11 noiembrie 2021

Reprezentanții PNL și PSD pe partea de Sănătate s-au pus de acord asupra măsurilor pe care viitorul guvern ar urma să le ia pentru a combate pandemia de COVID-19. Acces extins la testare, acces în ambulatoriu la terapie antivirală și stimularea producției interne de medicamente antivirale sunt principalele măsuri anunțate de deputatul PSD, Alexandru Rafila.

Rafila a mai explicat că viitorul guvern își propune facă o evaluare rapidă a spitalelor și să crească siguranța în unitățile medicale.

Presiunea de pe spitale se poate ridica dacă creezi posibilitatea evaluării ambulatorii. Mortalitatea mare în România se datorează diagnosticului tardiv, prezentarea tardivă la medic a pacienților care vin cu forme complicate. Vrem să încurajăm testarea și să terminăm cu această sperietoare a deplasării la spital”, a declarat Alexandru Rafila, la finalul discuțiilor dintre PSD și PNL pe partea de Sănătate.

Pentru a facilita accesul cetățenilor la testare, PNL și PSD au în vedere să înființeze aproximativ 1.000 de centre de testare anti-COVID.

Ne-am pomenit în vârful pandemiei cu o presiune mare pe populație și cu o amenințare de luare a unor măsuri intempestive, inclusiv a personalului medical. Lucrul ăsta trebuie să înceteze și trebuie să înceteze discriminarea(…)Evitarea valului 5 va exista dacă populația va hotărî să se vaccineze”, a adăugat reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății.

Alexandru Rafila a precizat că mediul privat și sindicatele vor putea participa la luarea deciziilor ce țin de sănătatea publică.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW