Monday, April 15, 2024
Jurnalism corect


Scade numărul pacienților cu COVID internați în spitale, inclusiv la Terapie Intensivă / Situația paturilor ATI

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 11 noiembrie 2021

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a transmis joi, 11 noiembrie, că în spitale sunt internați  16.588 de bolnavi de COVID-19, dintre care 1.772 se află în stare gravă în secțiile de Terapie Intensivă (ATI). 286 sunt minori, 262 fiind internați în secții și 24 la ATI.

Comparativ, ieri erau spitalizați 17.438 de bolnavi, dintre care 1.823 se aflau în secțiile ATI.

Amintim că autoritățile au transmis de dimineață cazurile înregistrate în ultimele 24 de ore și decesele – 5.416 de noi infectări și 318 decese, dintre care 15 decese sunt raportate cu întârziere.

Două decese sunt raportate la grupa de vârstă 20-29 de ani, fiind vorba despre un tânăr de 25 de ani din Maramureș care nu era vaccinat împotriva SARS-CoV-2 și suferea de alte boli și de un alt tânăr de 27 de ani din Brăila, de asemenea neimunizat, dar care nu prezenta comorbidități.

De la începutul pandemiei în România, au fost confirmate 1.730.433 de îmbolnăviri și înregistrate 52.206 de decese asociate bolii. Totodată, 1.542.661 de pacienți au fost declarați vindecați.

Situația paturilor ATI

În data de 11 noiembrie, la nivel național există 1.721 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19, în București fiind avizate de DSP 392 astfel de paturi.

1.772 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări, astfel că la acest moment nu este disponibil niciun pat liber de ATI, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

În schimb, la nivel național există o rezervă operațională de 171 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19, acestea fiind activate în dinamică acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.

Autoritățile dau asigurări că se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

„Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare”, potrivit GCS.

 

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW