Wednesday, May 22, 2024
Jurnalism corect


Primele tensiuni pe tema Secției Speciale între USR PLUS și PNL, după conflictul deschis UDMR-USR PLUS / Lider UDMR, după acuzațiile lui Stelian Ion: E inacceptabilă atitudinea ministrului

By Robert Madaianu , in Analize & Investigatii Justitie Politic , at 14 iulie 2021 Etichete: , , ,

Secția Specială duce la tot mai multe tensiuni în coaliția aflată la putere. După ce între USR PLUS și UDMR a apărut un conflict deschis pe tema desființării SIIJ, apar primele tensiuni și cu PNL. Liderul deputaților USR PLUS, Ionuț Moșteanu, a criticat, într-o declarație pentru Main News, reacția liderului senatorilor PNL pe tema amendamentului care ar muta, practic, Secția Specială, în loc să o desființeze.

În momentul ăsta, față de programul de guvernare și ce am stabilit în decembrie, pare că opțiunea UDMR s-a schimbat, pare că sunt voci și în PNL, l-am auzit pe liderul senatorilor PNL care era de acord cu amendamentul UDMR și de unde noi hotărâsem desființare, desființare înseamnă în limba română, evident, ne întoarcem unde eram înainte, adică nimic, a fost înființată acum câțiva ani de zile, trebuia desființată. Acum apar tot felul de idei că trebuia mutată secția, de exemplu amendamentul UDMR că trebuie mutată secția la Parchetul General, nu schimbă nimic în practică. Noi susținem desființarea și trecerea practic la revenirea la situația de dinainte în care anchetarea infracțiunilor să meargă la DNA, DIICOT și Parchetul General în funcție de materie”, a declarat Moșteanu.

CITEȘTE ȘI: DOCUMENT Cum desființează Comisia de la Veneția „superimunitatea” magistraților: Inviolabilitatea pune în pericol lupta împotriva corupției | Experți: Suficiente garanții în prezent

„Pare că nu avem o majoritate pentru refacerea stricăciunilor făcute de PSD la tot ce înseamnă justiție”

Moșteanu critică, din nou, și „superimunitatea” magistraților, asupra căreia s-a pronunțat și Comisia de la Veneția.

Comisia a spus clar că nu este în regulă nici varianta trecută de Camera Deputaților, cu acel filtru suplimentar, care a fost o situație de compromis, nu am fost fericiți cu ea, dar am zis că dacă e singura variantă, hai să încercăm așa. În momentul ăsta pare că nu avem o majoritate pentru refacerea stricăciunilor făcute de PSD la tot ce înseamnă justiție, iar ăsta e primul hop dintr-un proiect mai mare, și anume refacerea legilor justiției. Discutăm și acolo, și acolo sunt multe detalii, va trebui să înaintăm cu acest proiect de reparare a legilor justiției. Sper să dovedim că există o coaliție pro-justiție, nu numai o coaliție de guvernare”, a completat Moșteanu.

Reacția vine în contextul în care, în ultimele zile, conflictul dintre USR PLUS și UDMR a luat amploare. Nemulțumirea ministrului Justiției și colegilor săi de partid este că UDMR nu susține deființarea SIIJ decât cu un amendament care ar duce la preluarea dosarelor de către Parchetul General.

După cum Main News a scris aici, UDMR ar fi fost dispusă să renunțe la amendament dacă ar fi primit funcția de Avocat al Poporului. Citește mai multe informații aici.

Lider UDMR: E inacceptabilă atitudinea ministrului

Liderul deputaţilor UDMR, Csoma Botond, critică, într-un răspuns pentru Main News, afirmațiile lansate de ministrul Justiției. Stelian Ion a criticat în termeni duri poziția UDMR pe tema Secției Speciale.

Am avut un schimb de replici cu ministrul Justiției, ne-a acuzat de anumite chestiuni, eu am spus că e inacceptabilă atitudinea ministrului, că nu poate accepta că există și alte opinii și nu deține adevărul absolut pe acest subiect, am avut un schimb de replici, dar nu înseamnă că din această cauză se va destrăma coaliția. (…) Coaliția e ca o căsnicie, mai sunt certuri, dar viața merge înainte și trebuie să guvernăm țara, sunt alte probleme importante pe care trebuie să le rezolvăm. (…) Căutăm o soluție de compromis care să fie acceptabilă pentru toată lumea”, a declarat Csoma Botond.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More Info here to that Topic: mainnews.ro/primele-tensiuni-pe-tema-sectiei-speciale-intre-usr-plus-si-pnl-dupa-conflictul-deschis-udmr-usr-plus-lider-udmr-dupa-acuzatiile-lui-stelian-ion-e-inacceptabila-atitudinea-ministrului/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW