Wednesday, February 28, 2024
Jurnalism corect


FOTO Primele convoaie cu tehnică militară SUA au sosit în România

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 9 februarie 2022

UPDATE Primele vehicule ce aparțin militarilor Regimentului 2 Cavalerie, dislocat din Germania în România, au ajuns miercuri seară în țară, pe la punctul de trecere a frontierei Nădlac, relatează Agerpres.

Convoaiele cu tehnică militară americană se vor deplasa, începând de joi dimineață, către baza de la Mihail Kogălniceanu.

                                                             (sursă foto: Inquam Photos / Cornel Putan )

Știrea inițială 

Ministerul Apărării a anunțat că miercuri, 9 februarie, sosesc în România primele convoaie cu tehnică militară SUA. Este vorba de militarii Regimentului 2 Cavalerie, trupe ce au fost dislocate din Germania, în contextul tensiunilor de la granița Ucrainei cu Federația Rusă. 

Primele convoaie urmează să intre în țară pe la punctul de trecere a frontierei Nădlac, din Arad, în jurul orei 22:00.

Autovehiculele din compunerea coloanei, însoțite de autospeciale ale Poliției Militare, se vor deplasa, după trecerea frontierei de stat, pe ruta Arad – Deva – Sibiu – Râmnicu Vâlcea – Pitești – București  – Mihail Kogălniceanu”, se arată într-un comunicat transmis de MApN.

Task Force (TF) Cougar este constituită, în principal, din militari ai Regimentului 2 Cavalerie, ce vor acționa cu vehicule blindate Stryker, dar și din militari cu alte specialități din cadrul batalioanelor regimentului (artilerie, geniu, structuri de sprijin), arată MApN.

Restul tehnicii de luptă, precum și militarii acestui batalion vor sosi în România în perioada imediat următoare”, potrivit Ministerului Apărării.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a anunțat miercuri, 2 februarie, că România va primi cei o mie de militari la cererea Guvernului de la București, pentru a proteja granița de Sud-Est a NATO, în contextul tensiunilor de la granița Ucrainei cu Federația Rusă.

Sursă foto: Armata/ Facebook

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW