Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Primarul orașului Otopeni și un director executiv din Primărie, reținuți pentru 24 de ore de procurorii DNA

By Matthew Garvey , in Justitie Politic Stirile zilei , at 14 septembrie 2022 Etichete: , , , , ,

Primarul orașului Otopeni, Gheorghe Constantin Silviu, și un director executiv din cadrul Primăriei, Vlad Constantin, au fost reținuți pentru 24 de ore de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, potrivit unui comunicat transmis miercuri, 14 septembrie.

Gheorghe Constantin Silviu, aflat la al 7-lea mandat de primar, și directorul executiv sunt acuzați de abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată.

Totodată, DNA a început urmărirea penală față de Ștefan Bogdan Ionel, inspector la Compartimentul Investiții și Achiziții Publice din cadrul Primăriei, și de alte 4 persoane fizice, un diriginte de șantier și trei oameni de afaceri.

Pe 15 septembrie, judecătorii de la Tribunalul București vor decide dacă primarul și directorul din primărie vor fi arestați preventiv pentru 30 de zile.

Gheorghe Constantin Silviu este tatăl parlamentarului PNL aflat la al doilea mandat, Daniel Gheorghe.

După cum Main News a scris aici, procurorii DNA au făcut marți percheziții la Primăria Orașului Otopeni.

Acuzațiile DNA

Procurorii susțin că, în perioada 2011-2017, a fost derulat un contract de proiectare și execuție de lucrări „Infrastructura de bază în orașul Otopeni” (Faza I de lucrări – Cartier Ferme), încheiat între Primărie și o societate administrată de doi dintre oamenii de afaceri.

În cadrul acestui contract, primarul Silviu Gheorghe și Constantin Vlad ar fi acceptat și achitat în mod nelegal suma de 35.916.006 lei, din care 25.421.080 lei ar fi reprezentat cheltuieli nejustificate pentru materiale care nu ar fi fost cumpărate în realitate, iar 10.494.926 de lei ar fi reprezentat costuri de finanțare, potrivit DNA.

Ulterior, pentru a se justifica într-un fel plățile nelegale, ar fi fost întocmită o situație de lucrări (organizare de șantier deși în acea fază nu erau prevăzute astfel de lucrări) cu o valoare identică, prin care s-ar fi creat doar aparența unei compensări între valoarea ”stornată” a ”procurării materialelor”, de 25.421.080 lei, cu o valoare asemănătoare, a unor lucrări de organizare de șantier, care în realitate nu au fost realizate”, se arată în comunicatul procurorilor.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Here you will find 21942 more Information to that Topic: mainnews.ro/primarul-orasului-otopeni-si-un-director-executiv-din-primarie-retinuti-pentru-24-de-ore-de-procurorii-dna/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *