Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Mircea Beuran, dus la Tribunalul București / DNA cere arestarea preventivă a medicului

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 14 februarie 2020 Etichete: , ,

Mircea Beuran va fi dus, vineri, la Tribunalului București, după ce ieri a fost reținut de procurorii anticorupție. DNA cere arestarea preventivă a medicului care a coordonat echipa de doctori care s-a ocupat de femeia de 66 de ani care a luat foc pe masa de operații la Spitalul Floreasca.

După multe percheziții și după mai bine de 8 ore de audieri, medicul Mircea Beuran a ajuns, joi seară, în arestul Poliției Capitalei.

Mircea Beuran este acuzat că, în timp ce era președinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, șef al Disciplinei Chirurgie Generală, conducător de Doctorat și profesor universitar chirurgie generală în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București,  a primit mită 10 000 de euro de la un medic dintr-o unitate spitalicească din București

„În data de 18 decembrie 2018, inculpatul Beuran Mircea, a acceptat și primit de la o persoană, medic într-o unitate spitalicească din București (martor în cauză), suma de 10.000 euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu. Concret, inculpatul a primit banii respectivi atât pentru a propune în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală, pe o perioadă determinată, cât și pentru a asigura câștigarea acestui concurs de către martor”, conform DNA.

Joi au avut loc mai multe percheziții la sediul Spitalul Clinic de Urgență București, acolo unde Mircea Beuran a lucrat în ultimii 20 de ani și la locuința acestuia.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com