Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Primarul comunei Chiajna, trimis în judecată de DNA după ce ar fi finanțat ilegal clubul de fotbal

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 10 mai 2023 Etichete: , ,

Direcția Națională Anticorupție l-a trimis în judecată pe Mircea Minea, primarul comunei Chiajna, după ce acesta ar fi finanțat ilegal clubul de fotbal Concordia Chiajna. Edilul este acuzat de comiterea infracțiunii de abuz în serviciu, în formă continuată, cu consecințe deosebit de grave.

Mircea Minea este acuzat de procurori că, în perioada 2007-2021, ar fi încheiat ilegal mai multe contracte de finanțare nerambursabilă prin care Primăria a achitat 37,4 milioane către Concordia Chiajna. 

Totodată, spun procurorii, Minea ar fi închiriat aceluiași club două baze sportive ar fi închiriat aceluiași club două baze sportive în schimbul unor chirii derizorii (ex. 100 lei/lună pentru baza sportivă și 7,65 euro/oră pentru stadion) și fără ca aceste demersuri să fi fost aprobate de către Consiliul Local al comunei.

Prejudiciul total estimat de procurori este de 45 milioane lei. În acest dosar procurorii au dispus măsuri asigurătorii asupra a 22 de terenuri și imobile ce aparțin lui Mircea Minea. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Ilfov.

Comentarii