Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Primarii de sector din Capitală cer creșterea taxelor de parcare / Radu Mihaiu: Nu mai putem închiria spațiul public, al tuturor, pe prețuri de nimic

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 17 martie 2021

Primarii de sector din Capitală cer Consiliului General al Municipiului București (CGMB) să crească taxele de parcare, argumentând că o „contribuție corectă” la bugetele primăriilor ar putea permite „dezvoltarea unor servicii de parcare decente”.

Azi am semnat, alături de toți primarii de sector, o scrisoare prin care solicităm Consiliului General să ia în considerare creșterea taxelor de parcare la nivelul discutat anterior: 600 lei zona A, 500 lei zona B, 400 lei zona C, 300 lei zona D. Nu mai putem închiria spațiul public, al tuturor, pe prețuri de nimic”, a anunțat Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, pe Facebook.

În scrisoarea semnată de cei 6 primari de sector, aceștia amintesc că, la nivelul PMB, se află, în dezbatere publică, proiectul de hotărâre privind stabilirea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale în municipiul Bucureşti începând cu anul 2022.

Ca răspuns la nevoile comunităților pe care le reprezentăm, noi intenționăm să ne implicăm activ în a găsi soluții și a realiza proiecte care să elibereze trotuarele și spațiile verzi de mașini și să sistematizăm parcările de reședință din orașul nostru prin construirea de parcări, în special pe verticală, parcări inteligente și, acolo unde spațiul o permite, parcări la principalele intrări din București. Pentru acesta este nevoie de fonduri, astfel încât responsabilitatea de a deține o mașină să fie însoțită de o contribuție corectă la bugetele primăriilor de sectoare care să ne permită dezvoltarea de servicii de parcare decente. Actuala taxă, este mult sub nivelul taxelor din capitalele Uniunii Europene și mult sub media principalelor municipii din București”, se arată în scrisoarea semnată de cei 6 primari de sector.

Dacă CGMB va aproba cererea celor 6 primari, noua taxă de parcare ar putea arăta astfel:

Parcări de reședință în zona D, 300 de lei pentru un an

Parcări de reședință în zona C, 400 de lei pentru un an

Parcări de reședință în zona B, 500 de lei pentru un an

Parcări de reședință în zona A, 600 de lei pentru un an

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *