Thursday, June 13, 2024
Jurnalism corect


Primăria Sectorului 1 București, fără buget aprobat de aproape cinci luni. Clotilde Armand, acuzată de fals: Nu mai putem plăti salubrizarea, bursele elevilor

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 27 aprilie 2023 Etichete: , , , , , ,

Conflictul dintre consilierii locali PNL, PSD și primarul Clotilde Armand, se răsfrânge asupra bugetului local. Edilul Sectorului 1 București a transmis, joi, 27 aprilie, că a convocat o nouă ședință pentru votarea bugetului, conform șa cum a dispus Prefctura București. Pe de altă parte, reprezentanții PNL din Consiliul Local o acuză pe Clotilde Armand „de falsificare ” a proiectului de buget local și susțin că au formulat plângeri penale.

În fapt, la sfârșitul lunii aprilie ac, Primăria Sectorului 1 București nu are încă un buget aprobat, deși acest lucru ar fi trebuit să se întâmple încă din luna ianuarie ac. Din acest motiv, administrația locală ar putea ajunge în incapacitate de plată, dacă nici astăzi nu se ajunge la un vot final asupra bugetului.

Dacă nu vor vota astăzi noi nu mai putem plăti bursele elevilor, salubrizarea, paza în școli și spitale, nu mai putem funcționa la nivel administrativ fără buget. Așa se comportă PNL PSD oameni buni. Așa se întâmplă atunci când nu-i mai lași să fure banii locuitorilor Sectorului 1”, a precizat Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 București, prin intermediul Facebook. La sfârșitul lunii martie, consilierii PNL și PSD au sesizat Prefectura București privind o pretinsă nelegalitate a proiectului de buget.

Acuzații de fals, la adresa edilului Clotilde Armand. Bugetul local, „mărul discordiei”

PNL și PSD Sector 1 au, însă, varianta lor și o acuză pe Clotilde Armand de fals. Reprezentanții acestor formațiuni politice  au organizat o conferință de presă, astăzi, 27 aprilie,  în care au transmis că primarul Sectorului 1 a falsificat proiectul de buget. Ei susțin  că  vor depune plângere penală împotriva lui Clotilde Armand.

Depunem astăzi o plângere penală penttru o situație inacceptabilă. Doamna primar a luat decizia CL a Sectorului 1, a modificat-o doar pe semnătura dumneaei și a trimis-o la Prefectură.

E un fals. A uzurpat calitatea consilierilor locali. Iar când secretarul general al Primăriei Sectorului 1 a refuzat să semneze acest fals, l-a dat afară. Și a trimis doar pe semnătura sa acest buget la Prefectură.

Este fără precedent, în ultimii 33 de ani de administrație, ca un primar să nu trimită la Prefectură bugetul pe care-l adoptă Consiliul Local. Am sesizat organele competente”, a declarat Sebastian Burduija, președintele PNL Sector 1.

Potrivit surselor noastre, în lipsa unui buget aprobat, Primăria Sector 1 București nu poate efectua plăți legale curente și nici nu poate realiza investițiile propuse.

CITEȘTE ȘI: După două luni de blocaje și neînțelegeri, bugetul Sectorului 1 București a fost aprobat

Sursă foto: Inquam Photos / Adriana Neagoe

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW