Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


După două luni de blocaje și neînțelegeri, bugetul Sectorului 1 București a fost aprobat

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 28 martie 2023 Etichete: , , , , , ,

Bugetul Sectorului 1 pe anul 2023, în valoare de 2,2 miliarde lei, a fost aprobat marți, 28 martie, după  două luni în care consilierii locali au avut mari dispute pe tema cheltuirii banului public.

În această dimineață, Clotilde Armand, edilul Sectorului 1 București, anunța că blocajele privind aprobarea bugetului public local produc consecințe grave. Mai exat, firma de electricitate a oprit astăzi, la ora 10.00, alimentarea la grădinița Colegiului Național de Muzică “George Enescu” de pe strada Frumoasă nr. 24. Ar fi putut urma stoparea electrictății la spitalele din acest sector, suține Clotilde Armand.

Probabil în perioada imediat următoare vom avea și alte întreruperi de utilități la unitățile de învățământ sau la spitalele pe care le finanțăm În Sectorul 1”,  scria primarul Armand pe pagina de Facebook.

Pe de altă parte, consilierii locali PNL și PSD susțin că nu s-au opus aprobării bugetului local în mod nejustificat. Ei susțin că nu au votat bugetul propus de primarul Clotilde Armand, acuzând că primarul dorește alocarea a 170 milioane lei pentru spații verzi, fără să prezinte motive concrete.

Acuzele sunt, însă, de ambele părți. Primarul Clotilde Armand nu s-a ferit să scrie public că, blocarea bugetului local de majoritatea PNL-PSD reprezintă, de fapt, o dorință „de a fura pentru partidele lor”.

Asta fac Ciucă și Ciolacu în cel mai important sector al Capitalei. Șantajează cetățenii fiindcă nu mai pot fura pentru partidele lor”,  este mesajul postat de Clotilde Armand.

Clotilde Armand

Pe de altă parte, reprezentanții PSD susțin că primarul Sectorului 1 București, Clotilde Armand, a folosit doar o scuză pentru a nu-și îndeplini atribuțiile în mod corespunzător.

Dispute mari, la aprobarea bugetului local Sector 1 București

Important este că acum, nu mai are pe cine să dea vina că nu are buget pentru a-și indeplini obligatiile de bun administrator al Sectorului 1.

Concret, din acest moment, doamnei Armand i s-a evaporat ultima scuză pentru a nu bifa agenda cetățenilor”, a transmis Alexandru Petrescu, vicepreședinte PSD Sector 1 București.

Am depus o plângere prealabilă împotriva primarului Clotilde Armand și a directorilor care susțin un buget ce nu respectă prevederile legale, refuzând constant să pună la dispoziție informațiile necesare pentru analizarea bugetului și să se prezinte la discuții pentru a oferi informații către Comisia de buget”, transmitea consilierul local Gheorghe Dinu.

Chiar dacă bugetul local a fost aprobat în cele din urmă, tensiunile dintre primarul Clotilde Armand și consilierii locali PNL-PSD sunt departe de a fi încheiate. Edilul de la Sectorul 1 București a transmis că va ataca în contencios-administrativ toate amendamentele formulate de majoritatea Consiliului Local în ceea ce privește bugetul public. Acestea prevăd alocarea a 200 de milioane de lei pentru construția de creșe și grădinițe, parcuri, repararea unor spitale, igienizarea școlilor, amenajarea parcărilor subterane.

sursă foto: Facebook Consiliu Local Sector 1 București

 

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW