Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Primăria Capitalei lansează licitația pentru reabilitarea a 4,5 km de rețea de termoficare

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 2 mai 2022

Primăria Municipiului București (PMB) a anunțat luni, 2 mai, că a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice/SEAP procedura de licitație pentru reabilitarea a 4,5 km de rețea de termoficare – Obiectivul 3 – Magistrala II Sud CM 43 – CO2 (sector 2) – Colentina.

„Acesta este ultimul din cele șapte obiective ale proiectului “Reabilitarea sistemului de termoficare al Municipiului București”, cu o lungime de conductă de 63,2 km (tur-retur)”, precizează Primăria Capitalei.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 30 mai 2022, valoarea estimată a achiziției fiind de 49.850.577,56 lei exclusiv TVA.

„În ceea ce privește celelalte șase obiective ale proiectului de reabilitare a rețelei de termoficare, Primăria Municipiului București a finalizat lucrările de modernizare a rețelei de termoficare la Obiectivul 2 – Magistrala II SUD (zona Bobocica) – 7,1 km și la Obiectivul 7 – Magistrala I-III VEST (zona Drumul Taberei) – 1,9 km.

În prezent, se află în execuție Obiectivul 6 – Magistrala Progresu-Ferentari (zona Rahova Ferentari) – 12,8 km și Obiectivul 4 – Magistrala II-III Grozăvești – 11 km.

În perioada următoare, vor fi demarate lucrările la Obiectivul 1 – Magistrala 1 Sud – Pantelimon și la Obiectivul 5 – Magistrala Progresu Berceni, aceste contracte fiind atribuite la sfârșitul anului trecut”, dă asigurări PMB.

Proiectul de investiții „Reabilitarea sistemului de termoficare al Municipiului București” – 7 obiective care însumează o lungime de 63,2 km (tur – retur) se realizează cu fonduri de la bugetul local.

„De asemenea, Primăria Capitalei are în derulare licitația privind atribuirea contractelor de proiectare și execuție lucrări pentru reabilitarea altor 105,969 km traseu de transport a agentului termic, respectiv 211,94 km de conducte ale rețelei de transport, în cadrul unui proiect finanțat din fonduri europene, cu o valoare estimată a contractelor de proiectare și execuție de 1.171.192.503,07 lei (fără TVA)”, amintește sursa citată.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW