Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Primăria Capitalei dezafectează o conductă de termoficare la cererea lui Negoiță

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 25 august 2023

Primăria Capitalei urmează să dezafecteze o conductă de termificare de 6 kilometri, situată în cartierul Titan, la cererea Primăriei Sectorului 3, condusă de Robert Negoiță.

Un proiect de hotărâre în acest sens a fost inclus de primarul general, Nicușor Dan, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului general din data de 30 august. Primăria Sectorului 3 a făcut demersuri încă de anul trecut pe lângă Primăria generală în vederea dezafectării conductei pentru efectuarea unor lucrări de infrastructură în acea zonă. În lungime de 6 kilometri, conducta alimentează în prezent doar Autobaza STB Titan și o societate comercială.

În schimbul acestei decizii, primăria lui Negoiță și-a asumat instalarea unei centrale termice care să producă apă caldă și căldură în Autobaza STB.

Responsabilii Termoenergetica, compania municipală care se ocupă de distribuția agentului termic în București, au dat undă verde proiectului, în condițiile în care înregistrează pierdeți uriașe în fiecare an pe acest tronson, pus în funcție în urmă cu 50 ani și care nu a fost niciodată modernizat. În ultimii trei ani au fost înregistrate nu mai puțin de 136 de avarii, pierderile financiare ridicându-se în această perioadă la peste 1 milion lei.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii