Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Primăria Capitalei a anunțat că are conturile blocate. În spate stă o datorie neachitată față de afaceristul Costică Constanda

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 7 august 2020 Etichete: , ,

Primăria Capitalei a anunțat vineri că are conturile blocate. Motivul din spatele acestei situații este că municipalitatea nu a achitat datoria de 115 milioane de euro pe care o are față de omul de afaceri Costică Constanda.

„Primăria Municipiului Bucureşti a fost informată astăzi, 07 august, prin adresa nr. 45847/07.08.2020 a Trezoreriei Municipiului Bucureşti, despre depunerea dosarului de executare nr. 202/EP/2018 emis de BEJ Peticaru Eduard, debitor Municipiul Bucureşti prin Primar General, creditor fiind Constanda Costică, Constanda Maria,” a transmis Primăria Capitalei într-un comunicat.

Primarul General, Gabriela Firea, a transmis că situația va conduce a blocarea unor proiecte de investiții aflate în implementare de municipalitate.

„În acest moment, conturile Primăriei Capitalei sunt blocate, iar proiecte de importanţă majoră pentru dezvoltarea Bucureştiului sunt puse în pericol. Mă refer aici la obiective de investiţii precum Spitalul Metropolitan, Pasajul Ciurel, Pasajul Doamna Ghica sau Prelungirea Ghencea,” a spus Gabriela Firea.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a respins în patru rânduri un proiect privind darea în plată a unei părţi din Satul Francez, având în vedere obligaţiile către Maria şi Costică Constanda.

Primăria Capitalei îi datorează 115 milioane de euro omului de afaceri Costică Constanda, după ce a pierdut definitiv procesul legat de retrocedarea unui teren din Parcul Bordei.

Sursa foto: Inquam Photos/Ilona Andrei

Comentarii


  • Deci, Constanda a castigat procesul anul trecut. De atunci si pana acum, primaria si consiliul loc nu au gasit o solutie sa ii dea omului banii.
    Acum primarita plange ca nu are bani.
    ARE! Prin hotararea judecatoreasca, Primaria a primit Satul Francez.
    Sa il vanda sau sa il puna gaj la banca si sa restituie banii lui Constanda, asa cum a spus instanta.
    Nu inteleg: primaria vrea sa pastreze si Satul Feancez vare valoreaza sute de mii de euro, dar si banii unui cetatean care a castigat procesul?!?

  • … [Trackback]

    […] Read More here on that Topic: mainnews.ro/primaria-capitalei-a-anuntat-ca-are-conturile-blocate-in-spatele-sta-o-datorie-neachitata-fata-de-afaceristul-costica-constanda/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More Information here on that Topic: mainnews.ro/primaria-capitalei-a-anuntat-ca-are-conturile-blocate-in-spatele-sta-o-datorie-neachitata-fata-de-afaceristul-costica-constanda/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *