Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Cătălin Predoiu, desemnat premier interimar

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 12 iunie 2023

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a fost numit luni, 12 iunie, de către președintele Klaus Iohannis, prim-ministru interimar, în urma demisiei premierului Nicolae Ciucă, a anunțat Administrația Prezidențială. 

Iohannis a primit, la Palatul Cotroceni, demisia oficială a Prim-ministrului Nicolae-Ionel Ciucă. În conformitate cu prevederile constituționale, Președintele a semnat decretul prin care se constată vacantarea funcției de prim-ministru al Guvernului României.

Următorul pas în procesul de formare a noului Guvern va implica consultări între Președintele României și liderii partidelor și formațiunilor politice reprezentate în Parlamentul României. Aceste consultări vor avea loc marți, 13 iunie 2023, la Palatul Cotroceni.

Scopul acestor întâlniri este desemnarea candidatului pentru funcția de Prim-ministru al României, care va fi, cel mai probabil, președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Nicolae Ciucă și-a anunțat luni, 12 iunie, demisia din funcția de prim-ministru, după ce profesorii au transmis că acceptă oferta Guvernului pentru încetarea grevei generale din educație, iar Executivul a adoptat o Ordonanță de urgență pentru majorarea salariilor angajaților din învățământ. Demisia premierului reprezintă primul pas pentru realizarea rotativei guvernamentale, conform protocolului asumat în urmă cu un an și jumătate de coaliția PNL-PSD-UDMR. Detalii aici.

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii