Sunday, May 26, 2024
Jurnalism corect


Prima ședință a Guvernului Orban, miercuri, la ora 12:00

By Tudor Alexandru , in Fara categorie , at 5 noiembrie 2019 Etichete: ,

Prima ședință a Guvernului Orban va avea loc miercuri, la ora 12:00, au declarat surse politice pentru mainnews.ro.

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni seară, în prima ședință informală cu noii miniștri că Guvernul ar putea adopta, marți, o primă OUG.

Cu toate acestea liberalul a anunțat marți că se lucrează la OUG privind restructurarea Guvernului, motiv pentru care ora primei ședințe nu a fost stabilită.

“E în lucru Ordonanţa de Urgenţă. Din cauză că am restrâns numărul de ministere este necesară operarea unei restructurări şi asta se pregăteşte, e în lucru ordonanţa de urgenţă de restructurare a Guvernului”, a declarat Ludovic Orban.

Ulterior, potrivit unor surse, ședința a fost anunțată pentru miercuri, ora 12:00.

Guvernul Orban a primit votul de încredere în Parlament

Guvernul liberal a primit, luni, votul de încredere în Parlament. Cabinetul lui Orban a trecut cu 240 de voturi pentru și zero împotrivă. Printre parlamentarii care au acordat un vot de investitură noului Executiv s-au aflat și membrii Pro România, precum și senatorul PSD Eugen Gioancă, chiar dacă liderii celor două formațiuni, Victor Ponta și Viorica Dăncilă i-au amenințat cu excluderea pe cei care vor susține Guvernul Orban.

În urma votului parlamentarilor de învestitură a Guvernului Orban, liberalul a declarat:

„România are un Guvern legitim care a obținut votul de încredere al Parlamentului. În ciuda unui boicot penibil și rușinos făcut de două formațiuni politice, fapt fără precedent în democrația românească în ultimii 30 de ani, s-a întrunit o majoritate parlamentară care a acordat votul de încredere pentru Guvernul nostru. Le mulțumesc partenerilor noștri, formațiunilor politice care au fost alături de noi în procesul de inițiere a moțiunii de cenzură, le mulțumesc de asemenea parlamentarilor care, în ciuda boicotului PSD și Pro România,  au ascultat de propria conștiință și au pus pe primul loc binele României, decizând să fie prezenți astăzi și să acorde votul de învestitură a guvernului”, a declarat Ludovic Orban.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW