Tuesday, December 7, 2021
Jurnalism corect


Prima reacție a lui Nelu Lupu, după clasarea dosarului Gerota: Nu comentez decizia corectă a parchetului

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 22 iulie 2020 Etichete: , ,

Procurorii de la Parchetul General au decis clasarea dosarului deschis ca urmare a infectărilor cu Covid-19 de la Spitalul de Urgență Profesor Doctor Dimitrie Gerota. Fostul adjunct al Poliției Capitalei pe nume Nelu Lupu s-a internat la spitalul MAI pe data de 5 mai fără să menționeze că a călătorit recent în Israel, țară aflată la acel moment în “zona roșie” de risc epidemic.

După trei zile de la internare bărbatul a început să aibă simptome specific Covid-19, fiind ulterior testat pozitiv. Contactat de mainnews.ro, Nelu Lupu a declarat că nu vrea să comenteze decizia “corectă” a procurorilor.

Vezi și Cine este „pacientul nr.17”, cel care a declanșat anchete epidemiologice la trei instituții din București. Efectele iresponsabilității fostului adjunct al Poliției Capitalei

Până să fie internat, bărbatul a luat contact cu mai multe persoane care ulterior s-au îmbolnăvit cu coronavirus. Printre acestea se numără și cadre medicale de la Spitalul Gerota, dar și membrii ai familiei sale.

Soția sa a fost confirmată cu corinavirus. Aceasta este angajată a policlinicii Ministerului de Interne, acolo unde pacientul a stat internat timp de trei zile fără ca doctorii să știe că este purtător de Covid-19.

Nora acestuia, în vârstă de 30 de ani, care este și gravidă, este angajată în cadrul Direcției Resurse Umane din cadrul Primăriei Capitalei, și a fost și ea infectată.

Confirmat cu coronavirus a fost și nepotul acestuia, în vârstă de doar trei ani.

sursa foto: riseproject.ro

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW