Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


Prima reacție a lui Crin Bologa, după ce Ministerul Justiției a anunțat rezultatele selecției pentru șefia DNA

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 27 februarie 2023 Etichete: , , ,

„Direcția Națională Anticorupție să rămână independentă”, a fost prima reacție a procurorului-șef Crin Bologa, după ce Ministerul Justiției a anunțat luni, 27 februarie, că îl va propune pe contracandidatul său, procurorul Marius Voineag, pentru șefia parchetului anticorupție.

Viața merge mai departe. Sper că și DNA. Și să rămână independentă. Rezultatele bune sunt un minus uneori”, a transmis, pentru Main News, procurorul-șef al DNA, al cărui mandat a expirat în această lună.

Luni, Ministerul Justiției a anunțat rezultatele interviurilor pentru funcțiile de procuror-șef al DNA și de Procuror General al României.

Predoiu a transmis că propunerile au fost formulate în baza „experienței și expertizei profesionale, dosarelor soluționate, rezultatelor anterioare obținute pe parcursul carierei”.

Totodată, ministrul a mai precizat că rezultatele obținute în timpul mandatelor de procuror-șef DNA și Procuror General al României au reprezentat un criteriu, dar care nu a fost „absolutizat”.

CITEȘTE ȘI: Record de dosare trimise în judecată de DNA pe parcursul anului 2022 / Care a fost procentul achitărilor

Concret, propunerile pentru funcțiile de Procuror General al României și procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție vor fi Alex Florența și, respectiv, Marius Voineag

CITEȘTE ȘI: Cine sunt Marius Voineag și Alex Florența, propunerile lui Predoiu pentru șefia DNA și a Parchetului General

Cele două propuneri pot fi catalogate drept surprize, în condițiile în care Voineag și Florența au candidat împotriva actualilor șefi ai celor două parchete, Crin Bologa și Gabriela Scutea.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW