Wednesday, June 29, 2022
Jurnalism corect


Prima reacție a Adinei Florea, după ce s-a aflat că CSM pregătește reluarea concursului pentru șefia Secției Speciale | Procurorul evită să spună dacă ar candida din nou: Ce fac eu e treaba mea

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 30 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Contactată de Main News, Adina Florea a evitat să spună dacă va candida sau nu la șefia Secției Speciale, în contextul în care Consiliul Superior al Magistraturii (CSM)  pregătește reluarea concursului. Anul trecut, CSM a încercat, în repetate rânduri, să o valideze la șefia SIIJ, însă nu a reușit. În cele din urmă, Florea s-a retras iar procedura respectivă a fost încheiată. 

Adina Florea a dat de înțeles că va lua o decizie după ce  va vedea cum va proceda Consiliul Superior al Magistraturii.

Nu știu dacă este momentul să discutăm despre această chesiune. Sunt niște intenții ale CSM-ului, o să vedem ce face CSM-ul, ce fac eu e treaba mea. Nu, chiar nu cred că are rost să discutăm”, a spus Adina Florea pentru Main News.

Declarația Adinei Florea vine după au apărut informații potrivit cărora în cadrul CSM se pregătește reluarea concursului.

CITEȘTE ȘI: Două asociații de magistrați cer CSM să nu organizeze concursul pentru șefia SIIJ

În 2019, Consiliul Superior al Magistraturii a încercat de șapte ori să o valideze pe Florea la conducerea Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție. Concursul pentru funcţia de procuror şef al SIIJ a fost promovat de aceasta în luna iunie.

Numirea sa în fruntea Secției Speciale nu s-a putut realiza efectiv întrucât ședintele CSM au fost boicotate de unii membri ai CSM, iar în final, Adina Florea a anunațat că se retrage.

Secția Specială, criticată în raportul MCV

Multe dintre criticile aduse României în raportul MCV sunt îndreptate chiar către Secția Specială.

Experții au susținut că structura „a intervenit pentru a schimba cursul anchetelor penale într-un mod care ridică îndoieli serioase cu privire la obiectivitatea sa”. Mai multe detalii aici.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW