Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Prima organizație PNL din țară care se dizolvă și merge alături de Ludovic Orban

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 27 noiembrie 2021

Majoritatea membrilor din organizația PNL din orașul Săliştea de Sus, Maramureș, au demisionat din PNL, dizolvând astfel organizația, a anunțat Cristian Opriș, fostul lider al filialei. Opriș a precizat că decizia a fost luată ca urmare a demisiei din PNL a lui Ludovic Orban.

„Astăzi, 26 noiembrie 2021, împreună cu majoritatea membrilor din organizația PNL din orașul Săliştea de Sus, Maramureș, am demisionat din PNL, dizolvând organizația. Suntem prima organizație PNL din țară care se dizolvă și pleacă aproape în totalitate alături de Ludovic Orban într-un proiect liberal autentic pentru a nu trăda încrederea cetățenilor care ne-au susținut. Am demisionat și din funcția de consilier local al orașului, funcție pe care o ocup în urma alegerilor locale din 2020, când am fost cel mai tânăr candidat la primăria unui oraș din România.

Am luat această hotărâre din considerente morale. Deciziile conducerii PNL de după 25 septembrie, precum și acțiunile președintelui PNL Maramureș, atât înainte de 25 septembrie, prin radierea tuturor potențialilor delegați la congres care nu ar fi votat cu Florin Cîțu, cât și după, prin susținerea și votarea acestui guvern al trădării, în forurile de conducere ale partidului, au săvârșit grave acte de trădare ale cetățenilor români care ne-au acordat încredere, cât și ale tuturor membrilor PNL.

Prin aceste demisii, ne eliberăm de toate obligațiile de a respecta deciziile inepte ale conducerii PNL și ale președintelui PNL Maramureș și ne cerem scuze în fața tuturor cetățenilor din județ și din localitate, pe care i-am convins să-l voteze atât pe el la președinția Consiliului Județean Maramureș, cât și lista de candidați ai PNL la alegerile parlamentare. Nu suntem toți la fel”, a scris pe Facebook Opriș.

Context

Fostul preşedinte al Partidului Național Liberal Ludovic Orban a demisionat marți, 23 noiembrie, din partid, fiind urmat de alți 16 senatori şi deputaţi.

Printre cei care și-au dat demisia alături de Ludovic Orban se numără fosta șefă a PNL București Violeta Alexandru, fostul ministru al agriculturii Adrian Oros, fostul ministru al dezvoltării Viorel Ștefan și fostul șef al cancelariei prim-ministrului Ionel Dancă.

Într-o declarație acordată presei pe treptele sediului PNL din Modrogan, Ludovic Orban a explicat că a decis să demisioneze din cauza deciziei actualei conduceri a partidului de a încheia o alianță cu PSD.

„Este pentru mine o zi crucială, o zi în care sunt obligat să părăsesc Partidul Național Liberal. Este o decizie pe care o iau cu mare greutate. Am fost obligat să aleg între a fi loial PNL și a fi loial cetățenilor români care ne-au acordat încrederea. Politica este de fapt morală, politica devine imorală când este făcută de oameni imorali. Motivul esențial pentru care am decis să-mi demisionez din PNL este că eu sunt loial oamenilor. Demisia nu este un sfârșit, este un început. Nu mă las, oricâte amenințări am primit în ultimele luni. Vom începe o construcție solidă, care să se bazeze pe oameni de onoare. PNL din adversar al ‘ciumei roșii’ s-a transformat într-un ‘răspândac’ al ‘ciumei roșii’. La ora actuală PNL este un PSD mai nepriceput”, a declarat Ludovic Orban.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *