Wednesday, May 1, 2024
Jurnalism corect


Prima măsură a ministrului Cătălin Drulă, după controlul de la Metrorex: Sindicaliștii nu vor mai fi invitați obligatoriu la ședințele Consiliului de Administrație

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 5 martie 2021

După ce Corpul de Control a încheiat verificările la Metrorex, ministrul de resort, Cătălin Drulă, a decis să anuleze obligativitatea ca sindicatele să fie invitate obligatoriu la ședințele Consiliului de Administrație. 

Decizia se aplică aplică pentru toate instituțiile aflate în subordinea Ministerului Transporturilor.

„Prima măsură recomandată de Corpul de Control în dosarul Metrorex a fost îndeplinită. Am anulat ordinul din 2014, care făcea obligatorie invitarea sindicatului la ședințele consiliului de administrație. După numirea unui consiliu de administrație profesionist, ieri, astăzi facem încă un pas pentru a scoate managementul companiei din buzunarul sindicatului. Ca să nu existe loc de interpretare: avem două legi – 62/2011 și 467/2006 – care obligă managementul să consulte și să informeze sindicatele în situații bine definite. Companiile vor proceda întocmai și vor avea un dialog social constructiv cu sindicatele. Dar situația în care a fost managementul de a lua decizii sub supraveghere nu se va mai întâmpla. Sper ca acest moment să reprezinte începutul unei relații normale: sindicatele și managementul nu trebuie să fie adversari, ci parteneri onești care să lucreze pentru binele companiei pe termen lung. Binele companiei asigură binele angajaților și invers, la fel”, a scris Cătălin Drulă, pe Facebook.

Prima măsură recomandată de Corpul de Control în dosarul Metrorex a fost îndeplinită.

Am anulat ordinul din 2014, care…

Publicată de Cătălin Drulă pe Vineri, 5 martie 2021

Ministrul Transporturilor a publicat, joi, neregulile descoperite de Corpul de Control în urma verificărilor de la Metrorex. Mărirea de salariu de 18% din perioada stării de alertă putea să nu aibă loc, cei 10 membri de sindicat din comisia de negociere nu au reprezentat obiectiv interesele companiei, sporul de metrou este aplicat abuziv, iar firma sindicatului ocupă spațiile comerciale din metroul bucureștean deși contractul este expirat din 2018, sunt câteva dintre concluziile raportului.

12.739 lei brut – media salariilor în 2021

În anul 2020, media salariilor a fost în Metrorex de 9.901 lei brut, iar în 2021, după majorare, media salariilor va fi de 12.739 lei brut, ceea ce înseamnă că salariul mediu net depășește 7.000 lei.

CITEȘTE ȘI: Lovitură pentru sindicaliști. Guvernul pregătește OUG prin care contribuția nu va mai fi reținută automat

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *