Monday, November 25, 2024
Jurnalism corect


🇷🇴 Prezență vot alegeri prezidențiale click

Prim pas în dezvoltarea unui tratament pentru coronavirus/ Oamenii de știință au identificat un anticorp uman care împiedică infecția respiratorie

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 10 mai 2020 Etichete: , , ,

O echipă de oameni de știință a identificat un anticorp monoclonal uman care împiedică coronavirusul să infecteze culturile de celule. Acest lucru reprezintă un prim pas spre dezvoltarea unui tratament împotriva Covid-19, conform unui artico publicat de revista Nature Communications.

Această descoperire a fost realizată de cercetătorii de la Universitatea din Utrecht, Eramus Medical Centre și Harbour BioMed (HBM), iar aceștia speră să dezvolte anticorpi umani pentru a încerca să prevină infecția respiratorie Covid-19 provocată de virusul SARS-COV-2.

„Această cercetare este continuarea unui studiu realizat în anii trecuţi cu anticorpi care au vizat infecţia cu SARS-CoV, care a apărut în 2002/2003”, a declarat Berend-Jan Bosch, cercetător la Universitatea din Utrecht.

„Utilizând această colecţie de anticorpi împotriva SARS-CoV, am identificat unul care neutralizează infectarea culturilor de celule cu SARS-CoV-2. Acest anticorp neutralizator are capacitatea de a altera cursul infecţiei în gazda infectată, sprijină eliminarea virusului sau protejează o persoană expusă la acest virus pentru a nu se infecta”, a explicat Bosch, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, acest anticorp se leagă atât de proteina SARS-CoV cât și de cea a SARS-CoV-2.

„Această caracteristică de neutralizare încrucişată a anticorpului este foarte interesantă şi sugerează că are capacitatea de a frâna boli ce pot apărea pe viitor şi care sunt provocate de coronavirsuri”, a precizat expertul olandez.

„Această descoperire aduce o bază solidă de cercetare suplimentară pentru a studia caracteristicile acestui anticorp şi a dezvolta posibile tratamente împotriva COVID-19”, a declarat la rândul său, Frank Grosveld, unul dintre autorii cercetării. „Acest anticorp utilizat în această cercetare este în întregime uman”, a mai spus el.

Conform articopului, anticorpii terapeutici convenționali sunt dezvoltați inițial la alte specii, iar apoi sunt supuși unui tratament adițional pentru a fi „umanizați”.

Preşedintele HBM, Jingsong Wang, a menționat că trebuie realizate şi alte studii pentru a vedea dacă acest anticorp poate proteja sau diminua severitatea acestei boli la oameni.

„Credem că tehnologia poate veni în ajutorul nevoilor sănătăţii publice şi explorăm şi alte căi de cercetare”, a spus el.

Inquam Photos / George Calin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW