Wednesday, June 29, 2022
Jurnalism corect


Proiect PNL: Parlamentul a decis ca alocațiile copiilor să crească anual

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 15 octombrie 2019 Etichete: ,

Parlamentul României a votat în unanimitate proiectul deputatului PNL Robert Sighiartău privind indexarea a alocațiilor copiilor cu rata inflației. Pentru a intra în vigoare, proiectul de lege trebuie să fie promulgat de Klaus Iohannis.

„Am reușit ! Încă o victorie pentru copiii României ! Alocațiile copiilor vor crește anual din ianuarie 2020.

Parlamentul României a votat în unanimitate propunerea mea legislativă de indexare a alocațiilor de stat pentru copii cu rata inflației.

Din 2020, anual, alocațiile vor crește pentru a acoperi inflația și pentru a le asigura copiilor o alocație cât mai decentă.

Mă bucur că am reușit să duc până la capăt cele două proiecte. A fost greu, dar s-a terminat cu bine”, a scris Robert Sighiartău pe Facebook.

La 1 martie, alocațiile au crescut, Copiii de până la doi ani primesc câte 300 de lei pe lună, comparativ cu 200 de lei cât era alocația anterior, iar cei de până la 18 ani primesc 150 de lei pe lună, față de 84 de lei cât primeau înainte ca plenul Parlamentului să decidă ca alocațiile să fie majorate.

Amendamentul a fost depus tot de deputatul liberal Robert Sighiartău.

„Un amendament sustinut de cei 4,3 milioane de copii care traiesc in Romania. Avem o alocatie de 84 de lei, asta inseamna 2 lei pe zi. O bataie de joc pentru ca, in UE, ne situam pe ultimul loc, desi, din punct de vedere demografic, stam extrem de prost.

Rata natalitatii este cea mai scazuta din ultimii o suta de ani, iar voi, prin masurile voastre, ati reusit sa trimiteti in Diaspora numai anul trecut peste 300.000 de romani.

Va cer respectuos, in numele copiilor si al viitorului Romaniei, sa votati acest amendament. Nu aveti absolut nicio scuza sa nu votati acest amendament”, a spus deputatul liberal in plenul Parlamentului.

Foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW