Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Prim-ministrul Florin Cîțu anunță relaxarea măsurilor de restricție de la 1 iunie: Până atunci trebuie să ne vaccinăm / Cum vor putea merge românii în vacanțe

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 5 aprilie 2021

Florin Cîțu a anunțat constituirea unui comitet interministerial, ce va asigura „revenirea la normalitate” în România de la 1 iunie. Prim-ministrul susține că românii vor putea merge în vacanță în țară fără să fie condiționați de existența unui certificat de vaccinare.

Astăzi voi anunța constituirea unui comitet interministerial, sub coordonarea premierului, care să asigure de la 1 iunie revenirea la normalitate în România. Prima bornă pentru revenirea la normalitate: În primul rând, campania de vaccinare. Am spus și săptămâna trecută, sunt două luni foarte importante pentru noi: aprilie și mai. La finalul lunii mai ar însemna, în cel mai pesimist scenariu, 5 milioane de persoane vaccinate și în cel mai optimist 6,3 milioane. 5 milioane reprezintă aproape 35% din populația adultă care trebuie vaccinată și putem să vorbim la finalul lunii de revenirea economiei. Fac un apel la toți politicienii, coaliția de guvernare, primarii aleși, președinții de consilii județene, să meargă și să prezinte date despre campania de vaccinare”, a anunțat prim-ministrul, luni, în cadrul unei conferințe de presă.

Comitetul interministerial ar urma să cuprindă toate ministerele, iar asociațiile și patronatele din HoReCa vor fi incluse ca invitați, a precizat premierul.

Florin Cîțu a mai afirmat că de la 1 iunie vor fi adoptate o serie de măsuri de relaxare și a precizat că deplasările în țară nu vor fi condiționate de existența unui certificat de vaccinare.

Vom vedea mai exact după ce se va întruni acest comitet, dar eu sper să fie cât mai multe(…)Începe sezonul de vară, aș vrea să avem o vacanță mult mai bună și mai sigură ca anul trecut. Sunt sigur că cei care sunt în industria turismului vor respecta regulile”, a răspuns Florin Cîțu, întrebat ce măsuri de relaxare vor fi adoptate de la 1 iunie.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Here you can find 13972 additional Information on that Topic: mainnews.ro/prim-ministrul-florin-citu-anunta-relaxarea-masurilor-de-restrictie-de-la-1-iunie-pana-atunci-trebuie-sa-ne-vaccinam-cum-vor-putea-merge-romanii-in-vacante/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *