Friday, May 3, 2024
Jurnalism corect


BREAKING Dumitru Buzatu, arestat preventiv pentru 30 zile

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 23 septembrie 2023

Tribunalul Vaslui a decis sâmbătă emiterea unui mandat de arestare pentru 30 zile pe numele președintelui Consiliului Județean Vaslui, Gheorghe Buzatu, prins în flagrant de Direcția Națională Anticorupție în timp ce primea 1,25 milioane lei sub formă de mită. Decizia este executorie, dar poate fi atacată cu apel.

Dumitru Buzatu a fost, vineri, prins în flagrant când primea de la afaceristul Emil Savin suma de 1,25 milioane lei, sub formă de mită, pentru deblocarea unor plăți în cadrul contractului pentru modernizarea drumului Bârlad – Laza – Codăești.

Povestea începe în anul 2019, atunci când Consiliul Județean Vaslui, condus de Dumitru Buzatu a încheiat contractele pentru modernizarea drumului Bârlad – Laza – Codăești. Două dintre acestea au fost câștigate de Soragmin SRL din Murgeni, firmă controlată de Emil Savin, zis Farmazon, pentru suma de 70,7 milioane lei, fără TVA.

Potrivit DNA, în cursul anului 2021, în condițiile în care lucrările erau finalizate în proporție de 80%, între Savin și Buzatu ar fi apărut neînțelegeri referitoare la plata facturilor, în cuantum de circa 15 milioane lei și implicit la cuantumul mitei care trebuia remisă acestuia din urmă. În cele din urmă, Farmazon l-a denunțat pe Buzatu la DNA.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii