Tuesday, December 6, 2022
Jurnalism corect


Prețurile carburanților, reduse cu 50 de bani / Nicolae Ciucă: Mecanismul va fi aplicat pentru o perioadă de 3 luni

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 23 iunie 2022

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat joi, 23 iunie, că prețul carburanților va scădea cu 50 de bani, după ce Guvernul va aplica un mecanism de compensare valabil pentru următoarele trei luni.

După cum Main News a transmis aici, coaliția de guvernare a decis, în urmă cu o zi, să aplice un mecanism de compensare a prețurilor la carburanți.

Pentru ca cetățenii și firmele să plătească mai puțin, am identificat o soluție de compensare în sumă fixă de 50 de bani care se va aplica direct la pompă. În sprijinul parteneriatului dintre societatea civilă și Guvern, între Guvern și populație și mediul de afaceri, am luat decizia de a aplica această măsură”, a declarat premierul Nicolae Ciucă, la finalul ședinței de Guvern de joi.

Prim-ministrul a precizat că măsura se aplică și în alte țări, dând ca exemplu Spania și Franța.

Mecanismul va fi aplicat pentru o perioadă de 3 luni. Compensarea va fi evidențiată pe fiecare bon fiscal emis la stații”, a adăugat Ciucă.

Premierul a explicat că valoarea pachetului de compensare se ridică la 2 miliarde de lei, jumătate din această sumă fiind asigurată de la bugetul de stat.

Este parte a pachetului de protejare a cetățenilor și a firmelor și urmărește diminuarea efectelor creșterii inflației și de crizele multiple pe care le traversăm. La final vom analiza dacă va fi necesar un set nou de măsuri”, a explicat prim-ministrul.

Nicolae Ciucă a mai menționat că Guvernul a adoptat recent Ordonanța de Urgență pentru „speculă” și a dat asigurări că nu va fi afectat bugetul alocat investițiilor, de 7% din PIB (88 miliarde de lei).

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW