Monday, April 15, 2024
Jurnalism corect


Prețul gazelor se majorează de la 1 aprilie. Facturile se vor putea plăti eșalonat

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 31 martie 2023 Etichete: , , , ,

Prețurile gazelor pentru consumatorii casnici ar putea crește de mâine,  1 aprilie, susține Asociația Energia Inteligentă.

Majorarea reprezintă, de fapt, costuri mai mari pentru transportul și distribuția gazelor. Aceste valori vor fi evidențiate pe noile modele de facturi, care vor intra în vigoare tot de la 1 aprilie,

ANRE a fost pus a fost pus în situaţia de a aproba aceste majorări de transport şi distribuţie cu acele costuri realizate în urmă cu doi ani de zile şi, în acelaşi timp, aceste tarife vor modifica nivelul preţului în facturile consumatorilor. Având în vedere că sunt mulţi consumatori care au în momentul de faţă un preţ efectiv sub preţul plafonat, asta înseamnă că aceştia vor avea, începând cu luna aprilie, un preţ efectiv mai mare decât preţul pe care l-au avut până la 1 aprilie 2023, dar mai mic decât preţul plafonat, a precizat Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energia Inteligentă, citat de TVR.

Așa cum MainNews a anunțat, furnizorii de energie electrică și de gaze  vor fi obligați să accepte plata eșalonată a facturilor pe care le-au emis cu întâziere, potrivit noilor reguli impuse de ANRE de la 1 aprilie ac.  Totodată, viitoarele facturi vor conține, obligatoriu, informații despre cum a evoluat consumul de energie al clientului în ultimul an.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW