Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Președintele USR: Vom ataca la Curtea Constituțională pragul valoric al abuzului în serviciu

By Dragomir Georgiana , in Politic Stirile zilei , at 3 aprilie 2023 Etichete: , , , ,

Președintele Uniunii Salvați România(USR), Cătălin Drulă, susține că formațiunea politică pe care o reprezintă nu va accepta sub nicio formă pragul valoric propus de Senat pentru abuzul în serviciu(n.r. 250 000 de lei). Mai mult decât atât, Drulă a anunțat că va ataca această modificare a Codului Penal la Curtea Constituțională(CCR), chiar și dacă pragul valoric votat va fi de 9000 de lei, așa cum a propus ministrul Justiției, Cătălin Predoiu.

Noi nu susținem ideea de prag. Coaliția de guvernare să-și asume. Ce s-a întâmplat? De la 250000 de lei au ajuns la 9000 de lei? Înțeleg că juridic trebuie să existe un prag, este o eroare a CCR, a politizării CCR. Ați văzut ce s-a întâmplat și cu prescripția penală, ca să scape borfașii(,,,) USR susține în continuare un prag minim, un leu, un salariu minim pe economie!”, a declarat Cătălin Drulă, într-o conferință de presă.

Pragul valoric pentru abuzul în serviciu va fi votat final în Camera Deputaților

Miercuri, 5 aprilie, se așteaptă votul final pentru pragul valoric al abuzului în serviciu, Săptămâna trecută, Senatul a aprobat suma de 250 000 de lei pentru ca această faptă să fie considerată infracțiune, decizie care a stârnit controverse în rândul politicienilor, profeșionoștilor în Drept, dar și în cel al societății civile. Comisia Europeană a transmis, de asemenea, că va monitoriza modul în care această modificare a Codului Penal va fi adoptată în România.

Mai multe detalii puteți citi aici.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii