Sunday, June 23, 2024
Jurnalism corect


Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, vine marţi în vizită oficială în România: Întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis, premierul Marcel Ciolacu şi la Parlament UPDATE

By Redactia , in Politic Stirile zilei , at 9 octombrie 2023 Etichete: , , , , , ,

UPDATE Administrația Prezidențială a confirmat vizita oficială a președintelui ucrainean și  a precizat care vor fi principalele teme de discuție. 

Consultările politice aprofundate, la București, dintre președintele Klaus Iohannis și președintele Volodîmîr Zelenski vor permite, astfel, analizarea amplelor măsuri decise și puse în aplicare de România în sprijinul Ucrainei, în vederea consolidării acestora, precum și discutarea situației de securitate în regiune și la Marea Neagră și a demersurilor necesare pentru gestionarea acesteia”, a precizat sursa citată. De asemenea, respectarea drepturilor minorităților naționale va fi o altă temă pe agenda discuțiilor oficiale.

-Știre inițială-

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, vine marţi în vizită oficială în România, liderul ucrainean urmând să aibă întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis, cu premierul Marcel Ciolacu şi la Parlament, cu preşedinţii celor două Camere şi unde este posibil să susţină şi un discurs în plenul reunit, potrivit unor surse parlamentare. Este prima vizită oficială a preşedintelui Ucrainei în ţara noastră.

Volodimir Zelenski va fi primit de preşedintele Klaus Iohannis, va merge la Guvern, unde va fi primit de premierul Marcel Ciolacu şi ar urma să susţină şi un discurs şi în plenul comun al Parlamentului.

Potrivit unor surse, preşedintele Ucrainei ar putea să depună o coroană şi la Monumentul Eroilor din Parcul Carol. Vizita preşedintelui Ucrainei în România nu a fost anunţată încă oficial şi este prima vizită a acestuia în ţara noastră. Preşedintele Klaus Iohannis a discutat ultima oară cu Volodimir Zelenski joi, la Summitul Comunităţii Politice Europene care a avut loc în Granada, Spania.

Premierul ucrainean Denis Şmîhal a confirmat în luna august, într-un interviu pentru Digi24, că preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski va vizita România, la o dată neprecizată, iar „în curând” liderul ucrainean se va întâlni şi cu premierul român.

Sursa foto: Administrația Prezidențială

Comentarii