Friday, August 12, 2022
Jurnalism corect


Președintele Senatului, despre protestele din America: Sunt ultimele eforturi ale președintelui Trump de a fi prezent în opinia publică / Lucrurile se vor restabili când Joe Biden își va prelua mandatul

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 7 ianuarie 2021

România privește cu îngrijorare protestele violente din Washington, unde mai mulți susținători ai lui Donald Trump au luat cu asalt Capitoliul. Anca Dragu, președintele Senatului, este de părere că situația tensionată din America a fost provocată în încercarea lui Donald Trump de a rămâne prezent în spațiul public și susține că lucrurile se vor restabili în momentul în care președintele ales Joe Biden își va prelua mandatul. 

Eu cred că sunt ultimele eforturi ale președintelui Trump de a fi prezent în opinia publică. Dumnealui îi place să fie adulat, să fie prezent în centrul atenției publice. Lucrurile acestea se vor schimba ușor ușor, odată ce noua administrație se va instala la Washington și am încredere că acest lucru se va întâmpla curând. Ca atare, influența președintelui Trump se va diminua și va dispărea din scena publică”, a declarat Anca Dragu, pentru mainnews.ro.

CITEȘTE ȘI: VIDEO Alertă la Washington. Protest de amploare: susținătorii lui Donald Trump au luat cu asalt Capitoliul / Joe Biden: Îi cer președintelui Trump să oprească acest asediu / Donald Trump: Aceste alegeri ne-au fost furate. Dar trebuie să mergeți acasă acum

În ceea ce privește implicațiile evenimentelor de miercuri din Washington, președintele Senatului consideră că au fost depășite normele de bază ale democrației și că situația actuală din America transmite un mesaj de neîncredere.

America dă tonul în ceea ce privește democrația și exprimarea liberă a opiniilor, dar acum au fost depășite aceste norme ale dialogului și normele de bază ale democrației. Lumea se uită cu îngrijorare. Dinspre America te aștepți să vină mesaje serioase, profunde, de înțelepciune. Situația actuală, bazată pe conflict, pe radicalizare transmite un mesaj de neîncredere. Dacă și în America se întâmplă aceste lucruri, ce să mai zică țările care au avut probleme serioase în democrațiile lor?”, a precizat președintele Senatului.

Anca Dragu a adăugat că aceste proteste nu fac decât să ridice mai multe semne de întrebare asupra mandatului lui Donald Trump.

Speranța mea este că această situație se va rezolva rapid, că va fi o sincopă de câteva ore și că lucrurile se vor restabili când președintele Biden își va prelua mandatul.  Va rămâne un minus la sfârșitul mandatului președintelui Trump. Și așa este un mandat cu multe semne de întrebare. Aceste proteste aruncă o umbră suplimentară asupra mandatului domniei sale”, a adăugat Anca Dragu.

Sursă foto: Inquam Photos/George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW