Monday, May 17, 2021
Jurnalism corect


Președintele Senatului: Avocatul Poporului nu trebuie să fie o persoană de partid

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 16 martie 2021

Anca Dragu, președintele Senatului, susține că persoana care va fi aleasă pentru funcția de Avocat al Poporului ar trebui să aibă o imagine și o reputație „foarte bune” și că nu va fi membru de partid. 

Vrem pentru Avocatul Poporului să găsim o persoană cu o imagine şi reputaţie foarte bune, o persoană care să fie potrivită acestui post. Nu trebuie să fie o persoană de partid şi nu vom căuta o persoană de partid. Deci, importante sunt calitatea şi prestaţia profesională a persoanei respective”, a declarat Anca Dragu, marți, în Parlament.

Liderii coaliției de guvernare, formată din PNL, USR-PLUS și UDMR au declarat, în mai multe rânduri, că intenționează să demareze procedura de revocare din funcție a Avocatului Poporului.

Revocarea din funcţie a Avocatului Poporului, ca urmare a încălcării Constituţiei şi a legilor, se face de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor prezenţi, la propunerea birourilor permanente ale celor două Camere ale Parlamentului, pe baza raportului comun al comisiilor juridice ale celor două Camere ale Parlamentului.

Renate Weber a fost desemnată Avocat al Poporului pe 26 iunie 2019, cu votul majorității de la acea vreme PSD-ALDE, mandatul său fiind de 5 ani.

Fost europarlamentar ALDE, Weber a intrat deseori în conflict cu membrii PNL, după ce a atacat la Curtea Constituțională mai multe acte normative pentru combaterea pandemiei COVID-19.

Sursă foto: Inquam Photos/George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW