Saturday, July 24, 2021
Jurnalism corect


Revocarea Avocatului Poporului sau desființarea pensiilor speciale, principalele teme ale ședinței comune a celor două camere din Parlament / Orban: O vom convoca pentru ziua de miercuri

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 15 februarie 2021

Ludovic Orban a anunțat că miercuri va fi convocată o ședință comună a celor două Camere din Parlament, în cadrul căreia se va lua în calcul cererea de revocare a Avocatului Poporului sau desființarea pensiilor speciale pentru parlamentari. Liderul PNL a anunțat propunerile liberalilor pentru președinția comisiilor permanente ale Camerei Deputaților și Senatului și delegațiile Parlamentului. 

Mâine vor avea loc Birourile Permanente Reunite, vom convoca o reuniune a camerelor reunite pentru ziua de miercuri. Vom aborda mai multe puncte pe ordinea de zi: constituirea comisiilor permanente ale Camerei și Senatului, constituirea delegațiilor Parlamentului la diferite organizații internaționale, cererea de revocare a Avocatului Poporului alături de raport, am discutat să introducem pe ordinea de zi respingerea rapoartelor depuse de conducerea TVR și a radioului public, sunt mai multe proiecte legislative pentru modificarea legii statutul deputatului și senatorului, depuse de PNL și USR, am înțeles că există și o propunere din partea opoziție pentru desființarea pensiilor speciale pentru parlamentari(…) Va fi și discutată înființare Comisiei de Cod Electoral”, a explicat Ludovic Orban.

Liderul PNL a anunțat că președintele Delegației Române la Europol va fi fostul ministru de Interne, Marcel Vela. În ceea ce privește Comisia de Control a SRI, Cristian Chirteș va ocupa funcția de președinte.

Daniel Gheorghe va fi președintele Comisiei Comune a Parlamentului României și Parlamentului Republicii Moldova.

Orban a precizat că prim-ministrul Florin Cîțu va fi prezent lunea viitoare, de la ora 17:00, în Parlament, în cadrul procedurii Ora prim-ministrului, la solicitarea PSD.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW