Saturday, May 21, 2022
Jurnalism corect


Președintele României va convoca CSAT pe tema tensiunilor Rusia-Ucraina: Suntem extrem de îngrijorați. Îi asigur pe români că suntem pe fază. Noi dăm informații altora

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 22 aprilie 2021 Etichete: , , , , ,

Președintele Klaus Iohannis anunță că va convoca, săptămâna următoare, o ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării pe tema tensiunilor dintre Federația Rusă și Ucraina.

„Situația este îngrijorătoare. Au apărut tensiuni în regiunea Mării Negre, cu accent la zona graniței Ucrainei. Noi dăm informații altora, fiindcă avem servicii performante pe această zonă, am avut mai multe discuții cu ministrul Apărării și cu conducătorii de servicii. Ne preocupă foarte mult, suntem extrem de îngrijorați. Situația este una care trebuie evaluată diplomatic, militar și securitar extrem de atent. Voi convoca pe săptămâna viitoare o ședință a CSAT dedicată acestei zone de tensiune din Marea Neagră și acumulării de trupe pe granița de Est a Ucrainei. Vreau să îi asigur pe români că noi suntem pe fază”, a declarat preşedintele României.

Citeşte şi Ucraina cere aliaților din Occident să pregătească sancțiuni pentru Rusia, în încercarea de a aplana un conflict militar / Putin amenință Occidentul: Dacă vor trece de „liniile roșii” ale Moscovei, răspunsul va fi rapid și dur

Klaus Iohannis susţine că flancul estic este o „problemă care necesită întreaga atenţie a NATO şi atenţia UE”.

„Flancul estic este o problemă care necesită întreaga atenție a NATO și este o zonă care necesită atenția UE, fiindcă se află membri noi, care au economii care nu se compară cu cele din Europa de Vest, infrastructuri critice care necesită foarte multă investiție. Aceste lucruri le prezentăm în zona securitar-militară la NATO, în zona de infrastructuri critice și civile în UE. Este vital și pentru noi, dar și pentru UE, să ajungem la același nivel, nu doar de trai”, a mai spus Klaus Iohannis.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW