Sunday, November 27, 2022
Jurnalism corect


Președintele Lituaniei vine, vineri, în România

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 5 mai 2022

Președintele Klaus Iohannis îl va primi vineri, 6 mai, la Palatul Cotroceni, pe președintele Republicii Lituania, Gitanas Nausėda, anunță joi, 5 mai, Administrația Prezidențială. Liderul lituanian se va afla într-o vizită oficială în țara noastră.

„Vizita Președintelui Republicii Lituania are loc în contextul dialogului politic susținut româno-lituanian și în vederea continuării coordonării strânse cu privire la situația de securitate cauzată de agresiunea ilegală a Rusiei în Ucraina.

Cei doi șefi de stat vor aborda modalitățile de dezvoltare a cooperării bilaterale româno-lituaniene, cu accent pe dinamizarea schimburilor economice, pe valorificarea potențialului existent în domeniul digital și pe consolidarea securității energetice”, potrivit președinției.

De asemenea, cei doi lideri vor discuta despre măsurile pentru sprijinirea, în continuare, a Ucrainei și refugiaților ucraineni, consolidarea posturii de descurajare și apărare pe Flancul Estic al NATO și coordonarea pozițiilor în pregătirea Summitului NATO de la Madrid.

„Colaborarea la nivelul Uniunii Europene, precum și cea din formatele regionale București 9 și Inițiativa celor Trei Mări se vor afla, totodată, pe agenda de discuții.

Președinții României și Lituaniei vor aborda și aspecte legate de sprijinul activ și cuprinzător de care are nevoie, în contextul actual, Republica Moldova”, mai arată sursa citată.

Amintim că șeful statului l-a primit miercrui, 4 mai, pe președintele Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, la Palatul Cotroceni.

Foto: Facebook/ Gitanas Nausėda

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW