Wednesday, August 10, 2022
Jurnalism corect


Președintele Iohannis a dat în judecată CNCD. Șeful statului contestă amenda primită în scandalul Ținutului Secuiesc

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Politic , at 15 iunie 2020 Etichete: , ,

Președintele Klaus Iohannis a contestat, la Curtea de Apel București (CAB) amenda primită de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), în cazul afirmațiilor făcute pe tema proiectului de lege pentru autonomia Ținutului Secuiesc. Potrivit portalului instaței, încă nu a fost stabilit un termen de judecată.

Procurorii de la Parchetul General au clasat dosarul deschis după ce trei asociații l-au reclamat pe Klaus Iohannis în scandalul Ținutului Secuiesc. În ordonanța de clasare, anchetatorii au explicat că afirmațiile făcute de șeful statului nu încalcă legea, iar președintele a fost, deja, sancționat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

Șeful statului a atacat PSD la momentul respectiv, susținând că ”a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc.” Ulterior, președintele a fost amendat de CNCD cu 5.000 de lei.

Vezi și SURSE Procurorii au clasat dosarul deschis după afirmațiile făcute de președintele Iohannis cu privire la maghiari

sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW