Wednesday, November 30, 2022
Jurnalism corect


Klaus Iohannis a convocat consultări cu partidele joi

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 20 octombrie 2021

Președintele Klaus Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări, în vederea desemnării unui nou candidat pentru funcția de prim-ministru, joi, începând cu ora 11:00, a anunțat Administrația Prezidențială miercuri, 20 octombrie.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de faptul că, în urma votului exprimat, Parlamentul nu a acordat încrederea Guvernului propus de domnul Dacian Cioloș.

În consecință, în temeiul prevederilor art.85 alin 1 și ale art. 103 alin 1 din Constituția României, Președintele României convoacă consultări cu partidele și formațiunile politice reprezentate în Parlament în vederea desemnării unui nou candidat pentru funcția de Prim-ministru, în data de 21 octombrie a.c., începând cu ora 11.00”, a transmis Președinția.

Programul consultărilor cu partidele și formațiunile politice parlamentare:
11:00 Consultări cu Partidul Național Liberal (PNL)
11:30 Consultări cu Partidul Social Democrat (PSD)
12:00 Consultări cu Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR)
12:30 Consultări cu Uniunea Salvați România (USR)
13:00 Consultări cu Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)
13:30 Consultări cu Grupul Parlamentar al Minorităților Naționale

Context

Guvernul USR propus de Dacian Cioloș a picat miercuri, 20 octombrie, în Parlament, după ce a primit doar 88 de voturi pentru și 184 împotrivă. Pentru a fi învestit, Cabinetul Cioloș avea nevoie de 234 de voturi.

Vezi cum s-a desfășurat ședința în care Guvernul Cioloș a eșuat să obțină votul de încredere al parlamentarilor – Guvernul Cioloș, fără succes în Parlament. Propunerea USR a fost votată de 88 de parlamentari din 234 necesari

Liderul USR a declarat la scurt timp după ce Parlamentul a respins propunerea sa de guvern că parlamentarii au respins singura soluție care a fost pusă pe masă la consultările de la Palatul Cotroceni, după ce Cabinetul condus de Florin Cîțu a fost demis prin adoptarea moțiunii de cenzură.

„Am fost astăzi în Parlament cu o propunere de soluție. Parlamentarii au vorbit despre soluții dar au respins singura soluție. Parlamentarii au prelungit criza politică, n-au făcut nicio propunere în urmă cu o săptămână. Din acest moment mingea se întoarce în terenul președintelui. Nu comentăm situații ipotetice despre ce va face un partid sau altul. N-am văzut asumare până acum, sperăm să o vedem de acum înainte”, a declarat Dacian Cioloș, la finalul ședinței Parlamentului.

Foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW