Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Președintele Germaniei se află la Timișoara. Discuțiile cu activiștii civici, în program


Preşedintele Germaniei, Frank Walter Steinmeier, a ajuns la Timișoara, vineri, 26 mai. Oficialul german a vizitat  Domul Romano-Catolic şi o expoziţie într-un spaţiu neconvenţional.  De asemenea, este așteptat la Liceul „Nikolaus Lenau”, cu predare în limba germană, potrivit Administrației Prezidențiale.

Steinmeier a purtat deja discuții cu primarul Timișoarei, Dominic Fritz, cel care îi este „ghid” în oraș.

Și-a prezentat omagiile la Monumentul Crucificare pentru eroii Revoluției. Ziua se încheie cu un concert la Filarmonică.  Vom vizita împreună orașul și se va întâlni cu mai mulți timișoreni implicați în comunitate”, a transmis edilul Fritz, prin intermediul Facebook.

Așa cum Main News a relatat, președintele Germaniei, Frank Walter Steinmeier se află într-o vizită oficială de trei zile în România. A fost primit la Palatul Cotroceni de către preşedintele Klaus Iohannis şi a mers împreună cu acesta la Sibiu. Oficialul bavarez și-a exprimat susținerea pentru aderarea României la Schengen.

 „Noi suntem de multă vreme de părere că locul României este în spaţiul Schengen și pot să vă asigur să sprijinul nostru de a-i convinge și pe cei care în prezent stau într-o parte că va continua spirjinul nostru”, a declarat  președintele Steinmeier, în prezența lui Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

CITEȘTE ȘI:  Președintele Germaniei, la București: Noi suntem de multă vreme de părere că locul României este în Schengen

Sursă foto: Facebook

 

 

 

 

 

Comentarii