Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Președintele Consiliului European: Nu este momentul potrivit pentru introducerea unui „pașaport de vaccinare”

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 17 ianuarie 2021

Charles Michel, președintele Consiliului European, este de părere că un „pașaport de vaccinare” ar putea fi introdus la un moment dat, după ce vor fi vaccinați mai mulți oameni, relatează Agerpres.

Președintele Consiliului European a precizat, în cadrul unui interviu acordat unui post olandez de televiziune, că o decizie în acest sens va fi luată de liderii Uniunii Europene, după mai multe runde de dezbateri.

Subiectul este sensibil în multe țări europene”, a declarat Charles Michel, la postul olandez Buitenhof.

În acest moment ar exista un acord de principiu cu privire la un astfel de document, dar Michel a explicat că, dacă va fi introdus prea devreme, pașaportul ar putea „produce o frustrare uriașă în Europa”.

Mai întâi trebuie vaccinaţi mai mulţi oameni”, a spus președintele Consiliului European.

În plus, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) nu recomandă, în acest moment, utilizarea certificatelor de vaccinare ca o condiție pentru accesul străinilor în anumite țări.

Există prea multe necunoscute fundamentale în privinţa eficienţei vaccinului pentru reducerea transmiterii (virusului), iar vaccinurile nu sunt încă disponibile decât în cantitate limitată”, potrivit recomandărilor formulate de Comisia de Urgență a OMS.

CITEȘTE ȘI: OMS nu recomandă utilizarea certificatelor de vaccinare ca o condiție pentru accesul străinilor în anumite țări

Sursă foto: Inquam photos/Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More to that Topic: mainnews.ro/presedintele-consiliului-european-nu-este-momentul-potrivit-pentru-introducerea-unui-pasaport-de-vaccinare/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *